Մասկարպոնե պանիր․ Ամեն ինչ պանրի մասին ՝ ինչպե՞ս պատրաստել և ինչպե՞ս թխվածքների, պիցցաների կամ այլ ուտեստների մեջ օգտագործել

Ծագում է Լոմբարդիա տարածաշրջանից։ Ենթադրվում է, որ առաջին անգամ այն սկսել են պատրաստել Միլանից հարավ-արևմուտք գտնվող Լոդի և Աբբիատեգրասսո քաղաքներում, XVI դարի վերջերին և XVII դարի սկզբներին։
Արտադրվում է Իտալիայում, արտադրող ընկերությունը «Parmalat» ՍՊԸ-ն է
Հաճախ օգտագործվում է պանրով թխվածք և այլ աղանդերներ պատրաստելու համար։ Մասկարպոնեն պարունակում է մոտավորապես 75 % ճարպ, այդ պատճառով էլ ավելի հաճախ օգտագործվում է աղանդերներում։ Առավել հայտնի աղանդերը պատրաստված մասկարպոնեով տիրամիսուն է։ Պանիրը նաև օգտագործվում է բուսայուղի փոխարեն սենդվիչների համար։
Մասկարպոնե պանիրը տիպիկ իտալական համով ուտեստ է։ Prosciutto և Rocket պիցցաների բաղադրամասերից է
Շատերն են հավանաբար այս պանրի մասին լսել, բայց քչերը գիտեն, որ այն կարելի է պատրաստել նաեւ տանը՝ խնայելով բավականին մեծ քանակությամբ գումար։

