Մանդարինը ոչ միայն համեղ միրգ է, այլ նաև ունի մի շատ կարևոր օգտակար հատկություն

Դիտումներ 326
Մանդարինը ոչ միայն համեղ միրգ է, այլ նաև ունի մի շատ կարևոր օգտակար հատկություն

Մանդարինի կեղեւը շատ կարեւոր վիտամիններ եւ նյութեր է պարունակում, հետեւաբար մի շտապեք այն դեն նետել:

Դիսբակտերիոզի ժամանակ`

Մանդարինի չորացած կեղեւը աղացեք, ավելացրեք կաթնաշոռի կամ այլ ապուրների մեջ` մեկ բաժնին 1 թեյի գդալ չափով:

Բրոնխիտի դեմ`

Մանդարինի աղացած կեղեւից 2 թեյի գդալը լցրեք 1.5 բաժակ եռման ջրի մեջ, թույլ կրակի վրա 5 րոպե պահեք, ապա մեկ ժամ թողեք` թրմվի, քամեք: Օրվա մեջ երկու-երեք անգամ կես բաժակ խմեք` նախքան ուտելը:

Չոր հազի եւ խորխի դեմ`

 


2 թեյի գդալ մանդարինի աղացած կեղեւը լցրեք մեկ բաժակ օղու մեջ, թողեք մութ տեղում մեկ շաբաթ, քամեք: Օրական երեք անգամ, նախքան ուտելը, 20 կաթիլ լցրեք ջրի մեջ ու խմեք:

Հարբուխի, գրիպի, հազի դեպքում`

Եռացրած ջրի մեջ մանդարինի աղացած կեղեւ լցրեք ու 10-12 րոպե շնչեք գոլորշին: Դրանից հետո մեկ ժամ պետք է ցրտին դւորս չգաք:

Ոտքի եղունգների սնկի դեպքում`

Օրական երկու անգամ ոտքերի եղուգներին քսեք մանդարինի կեղեւը:

Հոգնածության, սթրեսների, նյարդային լարվածության դեմ`

Մանդարինի աղացած կեղեւը լցրեք բամբակե տոպրակի մեջ ու ժամանակ առ ժամանակ հոտ քաշեք դրանից 15 րոպեի ընթացքում:

Անքնության, բարձր ճնշման, սրտխփության դեմ`

Մեկ բաժակ թարմ աղացած մանդարինի կեղեւը լցրեք 3 լիտր եռման ջրի մեջ, կրկին եռացրեք, թողեք մեկ ժամ ու քամեք: Լցրեք լոգարանի մեջ, եւ երբ գոլանա, պառկեք այդ ջրի մեջ` 15 րոպե: Կարելի է նման լոգանքներ ընդունել շաբաթական 2-3 անգամ, քնելուց մեկ ժամ առաջ:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը