Մածունով նրբաբլիթի 4 բաղադրատոմս, որոնք ամենալավն են ստացվում
Ինչպիսի նրբաբլիթներ են եփում, և՛ խմորիչով , և՛ ջրով, և՛ կաթով , և՛ մածունով , և՛ թթվասերով և... ցուցակը կարելի է շարունակել գրեթե անվերջ։ Ես առաջարկում եմ կանգ առնել այնպիսի հայտնի և մատչելի բաղադրիչի վրա, ինչպիսին է մածունը և սովորել, թե ինչպես պատրաստել դրա հիման վրա բարակ բլիթներ:
Մածունով նրբաբլիթները ավելի նուրբ են, քան կաթով կամ ջրով պատրաստվածը: Բայց մածունով նրբաբլիթի խմորն ավելի նուրբ է, ավելի ծանր, ավելի հաճախ կոտրվում և կպչում է: Ահա թե ինչու մենք ձեզ համար պատրաստել ենք ընտրանի և ավելացրել ենք բաղադրատոմսեր, որոնք երբեք մեզ չեն վհատեցրել։
Դե, որպեսզի ստանաք 100% նրբաբլիթներ, ահա ձեզ համար մի քանի խորհուրդ.
- Շատ հոսող խմոր։ Խմորի 1/4-ն առանձնացնում ենք և ավելացնում 1-2 ճ.գ. լ. մաղած ալյուր. Զանգվածը հարում ենք մինչև հարթ լինի, այնուհետև միացնում մնացած խմորին։
- Շատ հաստ խմոր։ Ավելացնել մի քիչ մածուն կամ ջուր:
- Նրբաբլիթները պատռվում են։ Առանձին հարել ձուն, ապա ավելացնել խմորին։
- Նրբաբլիթների վրա չոր եզրեր: Ավելացնել մի քիչ բուսական կամ հալված կարագ:
Ինչպես պատրաստել մածունով բարակ բլիթներ։
Ժամանակն է պատրաստել ձեր առաջին նրբաբլիթները կամ փորձել նոր բաղադրատոմսեր ձեր խոհանոցում: Մենք ձեզ համար ընտրել ենք մածունով համեղ, բարակ բլիթների 4 բաղադրատոմս, որոնք միշտ ստացվում են։
1. Մախունով Նրբաբլիթներ
Բաղադրիչներ
- Մածուն 300 մլ
- Ձու 2 հատ
- Բուսական յուղ 3-4 ճ.գ. լ
- Շաքարավազ 1,5 ճ.գ. լ
- Աղ 0,5 թ/գդ
- Ցորենի ալյուր 150-170 գ
- Ջուր 150 մլ
- Սոդա 0,5 թ/գդ
Մածունով նրբաբլիթների կարճ բաղադրատոմս
- Ձուն, աղն ու շաքարավազը հարել։
- Ավելացնել մի քիչ մածուն: Խառնել։
- Ավելացնել մաղած ալյուրը և հարել։
- Լցնել մնացած մածունը։
- Եռման ջրի մեջ ավելացնել սոդան, խառնել և բարակ հոսքով լցնել խմորի մեջ։
- Ավելացնել ձեթ և թողնել 15 րոպե։
- Տապակել բլիթները երկու կողմից տաք տապակի մեջ։
2) Մածունով Պարզ Նրբաբլիթներ
Բաղադրիչներ
- Ցորենի ալյուր 1 ճ.գ.
- Կեֆիր 1 ճ.գ.
- Շաքարավազ 2 ճ.գ. լ.
- Աղ 0,5 թ/գդ
- Ձու 2 հատ.
- Փխրեցուցիչ 1 ճ.գ
- Կարագ 100 գ
Մածունով պարզ նրբաբլիթների կարճ բաղադրատոմս
- Ձվերը հարել։
- Ավելացնել շաքարավազ և կեֆիր: Խառնել։
- Կարագը հալեցնում ենք և լցնում խմորի մեջ։
- Խմորի մեջ մաղել ալյուրն ու փխրեցուցիչը։
- Խմորը լավ խառնել։
- Բլիթները տապակում ենք տաք տապակի մեջ՝ անհրաժեշտության դեպքում ձեթ քսելով։
3) Նրբաբլիթներ մածունով և հանքային ջրով
Բաղադրիչներ
- Մածուն 600 մլ
- Հանքային գազավորված ջուր 200 մլ
- Ձու 4 հատ
- Ցորենի ալյուր 1,5 ճ.գ
- Աղ 0,5 թ/գդ
- Սոդա 0,3 թ/գդ
Նրբաբլիթների կարճ բաղադրատոմս
- Ձվերը հարել։
- Ավելացնել մախուն և ջուր։ Հարել։
- Ավելացնել մաղած ալյուրը, աղը և սոդան։ Խառնել։
- Բլիթները թխում ենք տաքացրած թավայի մեջ։ Նրբաբլիթները տապակել յուղի մեջ կամ ավելացնել խմորին։
4) Բլիթներ թթվասերով և մածունով
Բաղադրիչներ
- Ցորենի ալյուր 80 գ
- Մածուն 75 գ
- Թթվասեր 75 գ
- Հավի ձու 1 հատ
- Շաքարավազ 1 ճ.գ. լ
- Աղ 0,5 թ/գդ
- Սոդա 0,5 թ/գդ
- Հալած կարագ 1 ճ.գ. լ.
- Ջուր 75 մլ
Նրբաբլիթների կարճ բաղադրատոմս
- Ձվերը հարել։
- Ավելացնել թթվասեր և մածուն: Խառնել։
- Ավելացնել տաք ջուր։
- Ավելացնել հալած կարագը, աղը, շաքարավազը և սոդան։ Հարել։
- Խմորը թողնել 5 րոպե, մինչև փուչիկները հայտնվեն։
- Ավելացնել ալյուրը և խառնել, որպեսզի գնդիկներ չմնան։
- Տապակել տապակի մեջ երկու կողմից։