Մածունով նրբաբլիթի 4 բաղադրատոմս, որոնք ամենալավն են ստացվում

Դիտումներ 547

Մածունով նրբաբլիթի 4 բաղադրատոմս, որոնք ամենալավն են ստացվում

Ինչպիսի նրբաբլիթներ են եփում, և՛ խմորիչով , և՛ ջրով, և՛ կաթով , և՛ մածունով , և՛ թթվասերով և... ցուցակը կարելի է շարունակել գրեթե անվերջ։ Ես առաջարկում եմ կանգ առնել այնպիսի հայտնի և մատչելի բաղադրիչի վրա, ինչպիսին է մածունը և սովորել, թե ինչպես պատրաստել դրա հիման վրա բարակ բլիթներ:

Մածունով նրբաբլիթները ավելի նուրբ են, քան կաթով կամ ջրով պատրաստվածը: Բայց մածունով նրբաբլիթի խմորն ավելի նուրբ է, ավելի ծանր, ավելի հաճախ կոտրվում և կպչում է: Ահա թե ինչու մենք ձեզ համար պատրաստել ենք ընտրանի և ավելացրել ենք բաղադրատոմսեր, որոնք երբեք մեզ չեն վհատեցրել։

 

 

Դե, որպեսզի ստանաք 100% նրբաբլիթներ, ահա ձեզ համար մի քանի խորհուրդ.

  • Շատ հոսող խմոր։ Խմորի 1/4-ն առանձնացնում ենք և ավելացնում 1-2 ճ.գ. լ. մաղած ալյուր. Զանգվածը հարում ենք մինչև հարթ լինի, այնուհետև միացնում մնացած խմորին։
  • Շատ հաստ խմոր։ Ավելացնել մի քիչ մածուն կամ ջուր:
  • Նրբաբլիթները պատռվում են։ Առանձին հարել ձուն, ապա ավելացնել խմորին։
  • Նրբաբլիթների վրա չոր եզրեր: Ավելացնել մի քիչ բուսական կամ հալված կարագ:


Ինչպես պատրաստել մածունով բարակ բլիթներ։

Ժամանակն է պատրաստել ձեր առաջին նրբաբլիթները կամ փորձել նոր բաղադրատոմսեր ձեր խոհանոցում: Մենք ձեզ համար ընտրել ենք մածունով համեղ, բարակ բլիթների 4 բաղադրատոմս, որոնք միշտ ստացվում են։

 

 

1. Մախունով Նրբաբլիթներ

 

Բաղադրիչներ

  • Մածուն 300 մլ
  • Ձու 2 հատ
  • Բուսական յուղ 3-4 ճ.գ. լ
  • Շաքարավազ 1,5 ճ.գ. լ
  • Աղ 0,5 թ/գդ
  • Ցորենի ալյուր 150-170 գ
  • Ջուր 150 մլ
  • Սոդա 0,5 թ/գդ

Մածունով նրբաբլիթների կարճ բաղադրատոմս

  • Ձուն, աղն ու շաքարավազը հարել։
  • Ավելացնել մի քիչ մածուն: Խառնել։
  • Ավելացնել մաղած ալյուրը և հարել։
  • Լցնել մնացած մածունը։
  • Եռման ջրի մեջ ավելացնել սոդան, խառնել և բարակ հոսքով լցնել խմորի մեջ։
  • Ավելացնել ձեթ և թողնել 15 րոպե։
  • Տապակել բլիթները երկու կողմից տաք տապակի մեջ։

 

 

2) Մածունով Պարզ Նրբաբլիթներ

 

Բաղադրիչներ

  • Ցորենի ալյուր 1 ճ.գ.
  • Կեֆիր 1 ճ.գ.
  • Շաքարավազ 2 ճ.գ. լ.
  • Աղ 0,5 թ/գդ
  • Ձու 2 հատ.
  • Փխրեցուցիչ 1 ճ.գ
  • Կարագ 100 գ

 

Մածունով պարզ նրբաբլիթների կարճ բաղադրատոմս

  • Ձվերը հարել։
  • Ավելացնել շաքարավազ և կեֆիր: Խառնել։
  • Կարագը հալեցնում ենք և լցնում խմորի մեջ։
  • Խմորի մեջ մաղել ալյուրն ու փխրեցուցիչը։
  • Խմորը լավ խառնել։
  • Բլիթները տապակում ենք տաք տապակի մեջ՝ անհրաժեշտության դեպքում ձեթ քսելով։


3) Նրբաբլիթներ մածունով և հանքային ջրով

 

 

Բաղադրիչներ

  • Մածուն 600 մլ
  • Հանքային գազավորված ջուր 200 մլ
  • Ձու 4 հատ
  • Ցորենի ալյուր 1,5 ճ.գ
  • Աղ 0,5 թ/գդ
  • Սոդա 0,3 թ/գդ

Նրբաբլիթների կարճ բաղադրատոմս

  • Ձվերը հարել։
  • Ավելացնել մախուն և ջուր։ Հարել։
  • Ավելացնել մաղած ալյուրը, աղը և սոդան։ Խառնել։
  • Բլիթները թխում ենք տաքացրած թավայի մեջ։ Նրբաբլիթները տապակել յուղի մեջ կամ ավելացնել խմորին։

4) Բլիթներ թթվասերով և մածունով

 

 

Բաղադրիչներ

  • Ցորենի ալյուր 80 գ
  • Մածուն 75 գ
  • Թթվասեր 75 գ
  • Հավի ձու 1 հատ
  • Շաքարավազ 1 ճ.գ. լ
  • Աղ 0,5 թ/գդ
  • Սոդա 0,5 թ/գդ
  • Հալած կարագ 1 ճ.գ. լ.
  • Ջուր 75 մլ

Նրբաբլիթների կարճ բաղադրատոմս

  • Ձվերը հարել։
  • Ավելացնել թթվասեր և մածուն: Խառնել։
  • Ավելացնել տաք ջուր։
  • Ավելացնել հալած կարագը, աղը, շաքարավազը և սոդան։ Հարել։
  • Խմորը թողնել 5 րոպե, մինչև փուչիկները հայտնվեն։
  • Ավելացնել ալյուրը և խառնել, որպեսզի գնդիկներ չմնան։
  • Տապակել տապակի մեջ երկու կողմից։


Ամենաընթերցվածը