Լոլիկով սոուս ձմեռվա համար, շատ հեշտ և պարզ բաղադրատոմս


Բաղադրիչներ
6 կգ լոլիկ
600 գր կանաչ սոխ
8 հատ սև պղպեղ
3 հատ դափնու տերև
3 հատ մեխակ
2 ճ․գ շաքարավազ
1,5 թ․գ աղ
1 թ․գ քացախ
Մաքրել լոլիկը, հանել կանաչ կեղևը և բաժանել 4 մասի։
Մանրեցնել մսաղացով։
Սոխը լվանալ, մաքրել և անկացնել մսաղացով։
Ստացված զանգվածը լցնել մեծ տարրայի մեջ։
Զանգվածի մեջ ավելացնել աղացած սոխը, դափնու տերը, սև պղպեղը և մեխակը։
Տարրան դնել միջին կրակի վրա, հասցնել եռման, կրակը թուլացնել և եփել 1 ժամ,անընդմեջ խառնելով։
Զանգվածը սառեցնել և անկացնել մաղով։
Ստացված մաքուր զանգվածը լցնել տարրայի մեջ, ավելացնել աղ և շաքարավազ և նորից դնել կրակի վրա։ Մարմանտ կրակի վրա պետք է եփվի 2 ժամ։
Զանգվածի պնդանալու ժամանակ, ավելացնել քացախը և լավ խառնել։
Տաք զանգվածը լցնել տարրաների մեջ լավ փակել ձմեռվա համար։
Այն պետք է պահել սառնարանում։
