Լոլիկով և վարունգով պահածո ձմեռվա համար


2կգ լոլիկ
1կգ վարունգ
3 հատ տաքդեղ
Սամիթ
4 ատամ սխտոր
1 հատ դափնու տերև
3 հատ սև պղպեղ
1 ճաշի գդալ աղ
Ստերիլիզացնել տարրայի փականը և տարրան
Բոլոր բանջարեղենները լվանալ, պղպեղը կտրատել 2 մասի և հեռացնել սերմերը
Լավ չորացնել
Տարրայի հատակին դնում ենք տարբեր համեմունքներ, ապա դասավորում ենք բանջարեղենները, վարունգը, լոլիկը և պղպեղը։
Ամբողջությամբ լցնում ենք եռացրած ջուր և պահում ենք 15 րոպե։
Ջուրը լցնում ենք նոր ամանի մեջ, ավելացնում ենք շաքարավազ և եռացնում ենք։
Տարրայի մեջ լցնում ենք աղ, ապա զանգվածը և քաղաց և շուտ պակեոմ ենք փականով, շուռ ենք տալիս տարրան և պահում ենք 10-12 ժամ։
