Լոլիկով և պղպեղով բաղադրատոմս ՝ ձմեռվա համար. Այս նորամուծությունը առաջինը դուք պատրաստեք

Դիտումներ 425
Լոլիկով և պղպեղով բաղադրատոմս ՝ ձմեռվա համար. Այս նորամուծությունը առաջինը դուք պատրաստեք

 

Բաղադրամասեր

Լոլիկ – 4 կգ

Բուլղարական պղպեղ – 600 գ

Դափնու տերև – 1 հատ

Հոտավետ պղպեղ – 3 հատ

Շաքարավազ – 3 ճ/գ

Աղ – 2 ճ/գ

 


Պատրաստման եղանակը

Բանջարեղենը լվանալ, մաքրել և կտրատել խոշոր կտորների:

Հյութաքամիչի օգնությամբ քամել բանջարեղենի հյութը, լցնել մեծ թասի մեջ և դնել կրակին:

Եփման ընթացքում համեմունքները թանզիֆե պարկով իջեցնել հյութի մեջ:

Լոլիկի հյութը հասցնել եռման, ավելացնել շաքարավազը և աղը, խառնել, իջեցնել կրակը և եփել 10-15 րոպե: Վերջում հեռացնել համեմունքները:

Եռացող հյութը լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել:

Բանկաները շրջել գլխիվայր, փաթաթել հաստ կտորով և թողնել՝ մինչև լրիվ սառչելը:

Պահպանել սառը, մութ վայրում:

ՍԽՏՈՐ կարող եք ավելացնել ցանկության դեպքում…

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը