Կիվիով պատրաստված ըմպելիք, որը կօգնի ձեզ ազատվել ցելյուլիտից, կկանխարգելի կաթվածը և կբուժի սրտային հիվանդությունները
Կիվիով պատրաստված այս ըմպելիքը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝
Բաղադրամասեր
1 կգ թարմ, կեղևազրկած կիվի
½ լիտր ջուր
մի փոքր շագանակագույն շաքարավազ (ըստ ճաշակի)
Պատրաստուման եղանակը
Անհրաժեշտ է կեղևազրկել կիվին, կտրատել այն և լցնել բլենդերի մեջ: Ավելացնել եռացրած, ապա սառեցրած ջուր և շագանակագույն շաքարավազը, խառնել մինչև շաքարավազը լուծվի,
Պահել հյութը ստերիլիզացված ապակե շշերի մեջ և դնել սառնարանում, օգտագործելուց առաջ հյութը բացել ջրով:
Կիվիի հյութը (օշարակ) պարունակում է վիտամին A, B կոմպլեքս, վիտամին C,E, K, կալցիում,կալիում, սելեն, երկաթ, քլորոֆիլ, կարոտինոիդներ,ֆլավոնոիդներ, ածխաջրեր:
Ուշադիր լինել կիվիի հյութի ամենօրյա օգտագործման քանակության հարցում: Չպետք է խմել 1-2 բաժակից ավել, եթե կիվիի հյութը բացել եք ջրով, որովհետև այն կարող է առաջացնել ալերգիա:
Նվազեցնում է կաթվածի վտանգը, կանխարգելում է սրտանոթային հիվանդությունները, թրոմբների (արյան մակարդուկներ) առաջացումը։
Այս ըմպելիքը կօգնի նաև ազատվել ցելյուլիտից և կնպաստի մաշկի առողջությանը։