Կիվին կարգավորում է նյութափոխանակությունը, բուժում է սիրտը, նյարդային համակարգը ․․․


Կիվիի օգտակար հատկությունները Կիվին լավացնում է նյութափոխանակությունը, կարգավորում է նյարդային համակարգի աշխատանքը` ծանրաբեռնված մտավոր և ֆիզիկական աշխատանքի դեպքում։ Կարգավորում և կայունացնում է սրտի գործունեությունը կանխարգելում է հիպերտոնիայի և սրտի անբավարարության առաջացումը և զարգացումը։ Ունի ազդեցիկ հակաօքսիդանտ հատկություն, նվազեցնում է օնկոլոգիական հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը, ուժեղացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը։ Կարգավորում է խոլեստերինի մակարդակն արյան մեջ, նպաստում է արյունատար անոթների և մազանոթների ամրացմանը, նվազեցնում է աթերոսկլերոզի և տրոմբոֆլեբիտի առաջացման վտանգը։ Հեռացնում է օրգանիզմից վնասակար նյութերը, միզաթթուն, կանխարգելում է քարերի առաջացումը երիկամներում։
Կիվիի օգտակար հատկությունները. 5 պատճառ հենց հիմա կիվի ուտելու համար
Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/kivii-ogt-hatk-petqe-utel-ayn/basic
Կիվին մեր սննդակարգում Հայտնի է, որ մթերքի գույնը և դրա բուժիչ հատկությունները որոշակի կապ ունեն միմյանց հետ.
- սպիտակ գույնն ունի հանգստացնող, հականեխիչ, օրգանիզմի թույները հեռացնող հատկություն,
- կանաչը պարունակում է ուղեղը սնուցող նյութեր, նպաստում է դիմադրողականության բարձրացմանը, ունի առույգացնող հատկություն։
– դեղինը կարգավորում է մարսողությունը, լավացնում ախորժակը, մաքրում արյունը, սնում օրգանիզմը կենսաէներգիայով։ Կիվին շատ լավ է համադրվում մսեղենի, պանրի, ձկնեղենի հետ։ Առավոտյան խորհուրդ է տրվում համեմել վարսակի շիլան 1 կիվիով։ Որոշ սրտաբաններ խորհուրդ են տալիս ասպիրինը փոխարինել կիվիով։ Կերեք օրը 2-3 կիվի` ուտելուց առաջ, շարունակեք 1-1,5 ամիս։ Օրգանիզմի դիմադրողականությունը բարձրացնելու համար` մանր կտրատած կիվիի պտուղը խառնեք մածունի հետ, կերեք օրը 1 անգամ։ Համեղ, օգտակար և արդյունավետ միջոց է։ Կիվիի պտուղները խորհուրդ է տրվում պահել սառնարանի մեջ, իսկ որպեսզի խակ պտուղը հասունանա` անհրաժեշտ է այն դնել պարկիկի մեջ` բանանի կամ նարնջի հարևանությամբ։ Զգուշացում։ Հայերը հազարամյակներ շարունակ ապրել են իրենց բնօրրանում, սնվել այդ վայրին բնորոշ բնամթերքներով, որոնք գենետիկորեն տարբեր են ներմուծվող տարաշխարհիկ պտուղ-բանջարեղենից։ Նորամուտ սննդամթերքը կարող է նաև ալերգիկ ռեակցիաներ առաջացնել` նույնիսկ կիվիի դեպքում, որը պարունակում է հակամանրէ և հակաալերգեն միացություններ։ Կիվին այն հազվադեպ հանդիպող բույսերից մեկն է, որը չունի վնասատուներ. բացառությամբ` կատվից, նա ուտում է մատղաշ ծիլերը։
Օրվա մեջ կերեք 2-3 կիվի. մեկ ամիս անց արդյունքն ակնհայտ կլինի
Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/orva-mej-2-3-hat-kivi-kereq-ardyuny-shat-lav-e/basic
Ինչպե՞ս մի քանի վայրկյանում մաքրել կիվին․ Այս հնարքը շատ կանաց օգտակար կլինի Ամանորին
Դիտեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Inchpe%D5%9Es-mi-kani-vayrkyanum-makrel-kivin%E2%80%A4-Ays-hnarky-shat-kanac-ogtakar-klini-Amanorin-4304/basic
