Կիվի բուժիչ հատկանիշները կստիպեն Ձեզ ուտել այս միրգը ամեն օր

Դիտումներ 295

Կիվի բուժիչ հատկանիշները կստիպեն Ձեզ ուտել այս միրգը ամեն օր

Կիվին պարունակում է վիտամիններ C, E և K։

Վիտամին С-ն  92 մգ է 100 գրամանոց կիվիում։

Այդ վիտամինը կիվիում 2-3 անգամ ավելի շատ է, քան կիտրոնում, կամ այլ ցիտրուսներում։

Վիտամին C-ն զգալիորեն բարձրացնում է օրգանիզմի պաշապանողականությունը ինֆեկցիաների և վիրուսների դեմ։

Դրանից բացի, այդ վիտամինը բարձրացնում է օրգանիզմում կոլագենների վերարտադրությունը և զգալիորեն դանդաղեցնում ծերանալու գործընթացը։ 



Այն նյութերը, որոնք պարունակում է այս պտուղը, բարերար ազդեցություն են թողնում սրտի աշխատանքի, նյութափոխանակության, մարսողության վրա:


Կիվին բարելավում է մարդու օրգանիզմի  իմունային համակարգը, ունի հակաօքսիդանտային ազդեցություն, ակտիվացնում է  ֆիզիկական աշխատունակությունը, նվազեցնում է արյան մեջ վտանգավոր ճարպաթթուների պարունակությունը, օրգանիզմը մաքրում է զանազան տոքսիններից, օգտակար է շաքարային դիաբետ ունեցողների համար:



Ամենաընթերցվածը