Կաթնաշոռային օղակների օրիգինալ բաղադրատոմս

Դիտումներ 348

Կաթնաշոռային օղակների օրիգինալ բաղադրատոմս

1 Փոքր կաթսայի մեջ խառնել կաթն ու ջուրը, այնտեղ ուղարկել կարագ, 5 գրամ աղ, 10 գրամ շաքար։ Դնում ենք կրակի վրա և եռում ենք, հենց զանգվածը եռա, ավելացնում ենք ալյուրը և սկսում ենք եռանդուն հարել փայտե սպաթուլայի միջոցով՝ շարունակելով կաթսան կրակի վրա պահել ևս 5 րոպե։

 

 

2 Խմորը տեղափոխում ենք հարիչի մեջ և հերթով խառնում սենյակային ջերմաստիճանի ձվերը: Սփաթուլայից պետք է հարթ, դանդաղ հոսող խմոր ստանալ։

 

 

3 Խմորը տեղափոխեք հրուշակեղենի տոպրակի մեջ և օղակները խողովակով անցկացրեք մագաղաթյա թղթով պատված թխման թերթիկի կամ, ավելի լավ է, ծակոտած հրուշակեղենի վրա: Օղակներին շաքարի փոշի ցանել և դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 20-30 րոպե։

 

 

4 Սառը կաթնաշոռն ու սերուցքը շաքարի փոշիով և մի պտղունց աղով հարում ենք սերուցքային զանգվածի, տեղափոխում հրուշակեղենի տոպրակի մեջ։

 

 

5 Պատրաստի օղակները պետք է թողնել սառչի, այնուհետև լցնել կաթնաշոռի միջուկով։ Դա անելու համար յուրաքանչյուր օղակի ներքևում չորս կամ հինգ անցք բացեք և դրանց մեջ քամեք կաթնաշոռի կրեմը:



 



Ամենաընթերցվածը