Կարտոֆիլից պատրաստված հիանալի պիրոգ

Դիտումներ 194

Կարտոֆիլից պատրաստված հիանալի պիրոգ

Բաղադրամասեր

  • 0,5 կգ կարտոֆիլին ՝

  • 50 գ կարագ,

  • 6 հատ ձու,

  • 1 փունջ համեմ,

  • 50 գ ձեթ,

  • 1 գլուխ սոխ,

  • աղը, պղպեղը և մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Կարտոֆիլը մաքրել և կտրատել բարակ կլորների։ Սոխը կտրատել և տապակել կարագի և ձեթի խարնուրդի վրա, հասցնելով ոսկեգույնի, այնուհետ ավելացնել կարտոֆիլը, տապակել այնքան, քանի դեռ կարտոֆիլը չի փափկե, բայց շատ պետք չէ եփվի։

  • Խորը ամանի մեջ խառնել ձվերը, աղի և պղպեղի հետ։ Զանգվածի վրա ավելացնել կարտոֆիլները սոխի հետ և խառնել։

  • Զանգվածը լցնել ամանի մեջ և եփել 5 րոպե։ Միաժամանակ ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանի և ամանը դնել այնտեղ։ Թողնել 4-5 րոպե։

  • Մատուցել սպիտակ հացով, ձիթապտղի ձեթով և սխտորով։



Ամենաընթերցվածը