Կարտոֆիլից պատրաստված հիանալի պիրոգ
Դիտումներ 194
Բաղադրամասեր
-
0,5 կգ կարտոֆիլին ՝
-
50 գ կարագ,
-
6 հատ ձու,
-
1 փունջ համեմ,
-
50 գ ձեթ,
-
1 գլուխ սոխ,
-
աղը, պղպեղը և մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
-
Կարտոֆիլը մաքրել և կտրատել բարակ կլորների։ Սոխը կտրատել և տապակել կարագի և ձեթի խարնուրդի վրա, հասցնելով ոսկեգույնի, այնուհետ ավելացնել կարտոֆիլը, տապակել այնքան, քանի դեռ կարտոֆիլը չի փափկե, բայց շատ պետք չէ եփվի։
-
Խորը ամանի մեջ խառնել ձվերը, աղի և պղպեղի հետ։ Զանգվածի վրա ավելացնել կարտոֆիլները սոխի հետ և խառնել։
-
Զանգվածը լցնել ամանի մեջ և եփել 5 րոպե։ Միաժամանակ ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանի և ամանը դնել այնտեղ։ Թողնել 4-5 րոպե։
-
Մատուցել սպիտակ հացով, ձիթապտղի ձեթով և սխտորով։
Ամենաընթերցվածը