Կարտոֆիլ «Ակորդեոն» պատրաստելու հմտությունը և եղանակը

Դիտումներ 382
Կարտոֆիլ «Ակորդեոն» պատրաստելու հմտությունը և եղանակը

Բաղադրությունը՝

Կարտոֆիլ 4 հատ

Խոզի ճարպ 100 գ

Պանիր, 100 գ

Թթվասեր 1-2 ճաշի գդալ

Սխտոր 1 պճեղ

Մաղադանոս 1 փունջ

Աղ ու  սև պղպեղ (աղացած)   ըստ ճաշակի


Պատրաստման եղանակը՝

1. Հարկավոր է լավ լվանալ կարտոֆիլը, որը կարելի է կատարել բանջարեղենի համար նախատեսզած հատուկ խոզզանակի, կամ սպասքը լվանալու համար նախատեսված սպունգի միջոցով:


2. Չորացրեք ու կատարեք 3 մմ-ով  իրար հաջորդող կտրվածքներ, սակայն այն հարկավոր չէ մինչև վերջ կտրատել:


3.  Կտրատեք բարակ շերտով ապխտած խոզի ճարպն ու պանիրը, լայնությունը պետք է լինի կտրված գալարների լայնությամբ:

 
4. Կտրված հատվածներում իրար հաջորդելով դնել պանիրն ու սալը, որից հետո համեմել աղով ու պղպեղով:


5. Կարտոֆիլը դնել  տապակի մեջ տարածված պերգամենտի թղթի վրա:


6. Տաքացնել ջեռոցը 180–ից  մինչև 200 աստիճան ու եփել կարտոֆիլը 40-ից 45 րոպե, մինչև որ փափկի:


7. Որից հետո, թավան հանել ջեռոցից, կարտոֆիլի վրա լցնել թթվասեր ու մայոնեզ, ապա վրան ցանել քերած պանիր ուշերտերի արանքում դնել բարակ շերտով կտրատված սխտորը, որից հետո ևս 2-ից 3 րոպե դնել ջեռոցի մեջ:


8. Կարող եք ըստ ցանկության ուտեստը զարդարել կանաչիյով:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը