Կարտոֆիլ «Ակորդեոն» պատրաստելու հմտությունը և եղանակը


Բաղադրությունը՝
Կարտոֆիլ 4 հատ
Խոզի ճարպ 100 գ
Պանիր, 100 գ
Թթվասեր 1-2 ճաշի գդալ
Սխտոր 1 պճեղ
Մաղադանոս 1 փունջ
Աղ ու սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը՝
1. Հարկավոր է լավ լվանալ կարտոֆիլը, որը կարելի է կատարել բանջարեղենի համար նախատեսզած հատուկ խոզզանակի, կամ սպասքը լվանալու համար նախատեսված սպունգի միջոցով:
2. Չորացրեք ու կատարեք 3 մմ-ով իրար հաջորդող կտրվածքներ, սակայն այն հարկավոր չէ մինչև վերջ կտրատել:
3. Կտրատեք բարակ շերտով ապխտած խոզի ճարպն ու պանիրը, լայնությունը պետք է լինի կտրված գալարների լայնությամբ:
5. Կարտոֆիլը դնել տապակի մեջ տարածված պերգամենտի թղթի վրա:
6. Տաքացնել ջեռոցը 180–ից մինչև 200 աստիճան ու եփել կարտոֆիլը 40-ից 45 րոպե, մինչև որ փափկի:
7. Որից հետո, թավան հանել ջեռոցից, կարտոֆիլի վրա լցնել թթվասեր ու մայոնեզ, ապա վրան ցանել քերած պանիր ուշերտերի արանքում դնել բարակ շերտով կտրատված սխտորը, որից հետո ևս 2-ից 3 րոպե դնել ջեռոցի մեջ:
8. Կարող եք ըստ ցանկության ուտեստը զարդարել կանաչիյով:
