Կարո՞ղ եք ամռանը շագանակագույն ձու ուտել

Դիտումներ 376

Կարո՞ղ եք ամռանը շագանակագույն ձու ուտել

Պե՞տք է ամռանը ձու ուտել:

 

Ո՞վ չի սիրում հավկիթ ուտել: Հատկապես համեղ դեղին-դեղնավուն շագանակագույն ձվի սպիտակուցը, բայց երբևէ մտածե՞լ եք, ինչո՞վ են այս ձվերը տարբերվում սպիտակներից: Ձվերը հարուստ են սպիտակուցներով, կալցիումով, երկաթով, ինչը նրանց դարձնում է սնուցման ամենաապահով աղբյուրը, բայց արդյո՞ք անվտանգ է շագանակագույն ձու ուտել ամռանը: Եկեք պարզենք.

 

Կա՞ որևէ տարբերություն շագանակագույն և սպիտակ ձվերի միջև

 

 

Մասնագետների կարծիքով՝ շագանակագույն և սպիտակ ձվերի միջև իրական տարբերություն չկա, սակայն ձվի սիրահարների մեծ մասը երդվում է շագանակագույն ձվերի համով: Հետաքրքիր է, որ շագանակագույն ձվերը ունեն նմանատիպ սննդային բաղադրություն, ուստի շագանակագույն և սպիտակ ձվերի միակ տարբերությունը կախված է հավերի սննդակարգից, որը որոշում է այս ձվերի գույնն ու համը:



Ինչու են շագանակագույն ձվերը թանկ.

 

 

Շագանակագույն ձվերը հիմնականում օրգանական են և թանկարժեք, դա պայմանավորված է հավերի տեսակների տարբերությամբ: Համաձայն թվային ամսագրում հրապարակված հոդվածի՝  կան միայն մի քանի պատճառներ, որոնք տարբերում են այս երկու տեսակի ձվերը: Սպիտակ ձվերը ածում են ճուտիկներ, որոնք ունեն սպիտակ դիմագծեր, սպիտակ ականջաբլթակներ։ Մյուս կողմից, շագանակագույն ձվերը ածում են կարմիր փետրավոր հավերը՝ կարմիր ականջի բլթակներով: Կարմիր փետուրը Հավերին ավելի շատ կերակրատեսակ է պետք, քան սպիտակ հավերը, քանի որ դրանք մեծ չափերի են: Սա նաև ազդում է ձվերի չափի և գույնի վրա:

 

Որքա՞ն կալորիա կա շագանակագույն ձվերում

 

 

Համաձայն Միացյալ Նահանգների Գյուղատնտեսության դեպարտամենտի (USDA)՝ 100 գրամ շագանակագույն ձուն պարունակում է մոտ 12,56 գրամ սպիտակուց: Մեկ մեծ ձուն (50 գրամ) ունի մոտ 72-80 կալորիա և 4,75 գրամ ճարպ, որից միայն 1,5 գրամն է հագեցած ճարպեր:



Անվտանգ է արդյոք ամռանը շագանակագույն ձու ուտել

 

 

Շագանակագույն ձվերը ունեն մոտ 72-80 կալորիա մեկ չափաբաժնի համար, ինչը կարող է հեշտությամբ օգնել կառավարել առողջ սննդակարգը: Այնուամենայնիվ, սովորական առասպել է, որ ամառվա ընթացքում ձու ուտելը կարող է ազդել մարսողության վրա: Դա պայմանավորված է նրանով, որ ձվերն իրենց բնույթով տաք են և ջերմություն են առաջացնում մարմնում, սակայն ձվի չափավոր ընդունումը նույնիսկ ամառային սեզոնին կարող է մարմնին ապահովել սեզոնի ընթացքում անհրաժեշտ բավարար սնուցում:

Մասնագետների կարծիքով՝ օրական մոտ մեկ կամ երկու ձու ուտելը կարող է օգնել կառավարել ընդհանուր առողջությունը և չի ավելացնի մարմնի ջերմությունը: Այնուամենայնիվ, լավագույնն է բժշկի խորհրդատվություն ստանալուց առաջ սննդակարգում որևէ բան ավելացնելուց առաջ, քանի որ մարմնում չափազանց ջերմությունը կարող է հանգեցնել մարսողական խնդիրների, անհանգստության և փորլուծության:

 


Ամենաընթերցվածը