Կարմիր լոբով աղցան կաթնաշոռով, կարմիր սոխով և սեզոնային գազարով։
Բաղադրամասեր
Աղացած սև պղպեղ
պահածոյացված լոբի 400 գ
Աղ
Կիտրոն 1 հատ
Սխտոր 2 մեխակ
Ձիթապտղի ձեթ 50 մլ
Ռուկոլա 100 գ
Կաթնաշոռ 200 գ
Կարմիր սոխ 50 գ
Պատրաստման եղանակը
Բացեք կարմիր լոբի երկու տուփ սեփական հյութի մեջ, քամեք հյութը և լվացեք լոբին սառը ջրով: Նրանք, ովքեր ցանկանում են օգտագործել ոչ թե պահածոյացված, այլ ինքնուրույն եփած լոբի, թող մտածեն այս աղցանը երեկոյան պատրաստելու մասին։ Սկզբում լոբին թրջում ենք ամբողջ գիշեր, իսկ հետո եփում մինչև փափկի:
Պատրաստի լոբին խառնում ենք մանր կտրատած կարմիր սոխին, խոտաբույսերին, ինչպիսին է ռուկոլան (որը նախ պետք է ձեռքերով պատռել՝ հեշտ ուտելու համար), ճզմած սխտորով, ձիթապտղի յուղով, կիտրոնի հյութով և կաթնաշոռով։
Աղ, պղպեղ, թողեք, որ ապրանքները քսվեն երկու րոպե և մատուցեք մեկ բաժակ գինու հետ, եթե գինին մնացել է երեկոյից։