Ձմռան համար պատրաստում ենք մարինացված լոլիկ․ բաղադրատոմս

Դիտումներ 217

Ձմռան համար  պատրաստում ենք մարինացված լոլիկ․ բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ.
մանր լոլիկներ,
յուրաքանչյուր 1 լ ջրի համար՝
աղ – 2 լիքը ճ. գդ.,
շաքարավազ – 2 լիքը ճ. գդ.,
քացախ – 2 ճ. գդ.,
հատիկ պղպեղ,
չորացրած սամիթի ճյուղեր,
սխտոր – 1 գլուխ,
դափնու տերև

 



Մանր լոլիկները լվանալ:

Մաքուր բանկաների տակ դնել դափնու տերևներ, սամիթի ճյուղ և սխտորի ատամիկներ:

Ջուր եռացնել: Լոլիկները շարել բանկաների մեջ, վրան լցնել ջուրը:

Կափարիչները ծածկել, թողնել մի քանի րոպե:

Ապա ջուրը թափել կաթսայի մեջ:

Ավելացնել աղ, շաքարավազ, 2 դափնու տերև, մի փոքր ջուր ավելացնել, եռացնել, մինչև շաքարն ու աղը լուծվեն:

Կրակն անջատել, ավելացնել քացախը:

Աղաջուրը լցնել լոլիկների վրա:

Բանկաները շարել մեծ կաթսայի մեջ՝ ստերիլացնելու համար:

Ստերիլիզացնել 15 րոպե:

Հետո փակել, ստուգել հերմետիկությունը և շուռ տալ:

Ծածկել, թողնել հովանա:

Պահել սառը տեղում:



Ամենաընթերցվածը