Ձմռան համար պատրաստեք աջիկա. Ահա բաղադրատոմսը


Բաղադրամասեր
-
3 կգ կարմիր լոլիկ,
-
200 գ սխտոր,
-
500 գ պղպեղ,
-
500 գ սոխ,
-
500 գ գազար,
-
500 գ խնձոր,
-
100 գ շաքարավազ,
-
10 հատ կծու պղպեղ,
-
0.5 լ բուսայուղ,
-
1 ճգ աղ
Պատրաստման եղանակը
-
Բանջարեղենը լվանալ, մաքրել, պղպեղի սերմերը հեռացնել:
-
Բոլոր մթերքները մսաղացով անցկացնել, կծու պղպեղն աղալ սերմերի հետ: Լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել աղ և բուսայուղ, խառնել և դնել կրակին: Եռալուց հետո կրակն իջեցնել, եփել երեք ժամ: Անընդհատ խառնել:
-
Տաք-տաք լցնել բանկաների մեջ, փակել: Շուռ տալ, փաթաթել, թողնել սառչի:
