Ձկան կոտլետի բաղադրատոմս, որը պատրաստելիս ոչ մի հոտ չի գցում խոհանոցում
Կարտոֆիլի պյուրեով ձկան կոտլետները առաջին հայացքից թվում են ավանդական ռուսական ուտեստ։
Սակայն այս բաղադրատոմսում կոտլետներին ավելացվում է մեզ համար շատ անսովոր բաղադրիչ՝ կաղամար, որն արմատապես փոխում է նրանց համը՝ մոտեցնելով այս ուտեստը ճապոնական դելիկատեսներին։
Կարտոֆիլի պյուրեում ավելացվում է նաև ոչ ավանդական բաղադրիչ՝ խաշած ոլոռը, որն ավելի հագեցած և վառ է դարձնում համը։
Եվ միասին ստացվում է թե՛ համով, թե՛ արտաքին տեսքով շատ ոչ տրիվիալ ուտեստ, ինչը շատ պարզ երևում է ստորև ներկայացված քայլ առ քայլ լուսանկարներում։
Փորձեք ձեր խոհանոցում մարմնավորել ռուս-ճապոնական այս խոհարարական ֆանտազիան։
Նման համային համադրությունը ոչ մեկին անտարբեր չի թողնի, և սիրելիները անկեղծորեն շնորհակալություն կհայտնեն ձեզ նուրբ, նուրբ, թեթև, սննդարար և նման օրիգինալ ճաշի համար:
Քայլ 1
Չոր ոլոռը լվանում ենք, ջրով լցնում 1/2 հարաբերակցությամբ, դնում ենք վառարանի վրա, հասցնում ենք եռման աստիճանի, այնուհետև եռացնում ենք մարմանդ կրակի վրա՝ պարբերաբար հեռացնելով փրփուրը (շատ փրփուր է ձևավորվում, ուստի զգույշ եղեք): Այդ ընթացքում կարտոֆիլը դնել եռման։ Նկատի ունեցեք, որ պետք չէ ջրի մեջ աղ ավելացնել ոչ ոլոռի ոչ կարտոֆիլի համար:
Քայլ 2
Ձկան վրայից հանել կեղևը, հեռացնել լողակները և մեծ ոսկորները։
Քայլ 3
Տապակել մանրացված սունկը և սոխը բուսական յուղի մեջ՝ ստանալով բաց ոսկեգույն գույն:
Քայլ 5
Քերել գազարը քերիչով և կառնել սոխի և սնկի խառնուրդով: Մի փոքր եփեք, ապա անջատեք կրակը և սառչեք։