Ձիթայուղը ուռուցքներ դեմ պայքարող լավագույն միջոցն է
Ձիթապտղի յուղն օժտված է երիտասարդացնող հատկությամբ, E վիտամինի և հակաօքսիդանտների պարունակության շնորհիվ այն իրոք խոչընդոտում է բջիջների ծերացմանը, հարթեցնում է կնճիռները և կանխում դրանց առաջացումը, ինչը թույլ է տալիս երկար ժամանակ պահպանել մաշկի երիտասարդությունն ու առաձգականությունը:
Ձիթապտղի յուղն օգտակար է նաեւ արտաքին ընդունման դեպքում: Այն հիանալի է ազդում չոր և զգայուն մաշկի վրա` փափկեցնելով այն և խոչընդոտելով բջիջների ջրազրկումը:
Գիտնականները կարծում են, որ եթե բուսայուղի ճարպաթթուները (օմեգա-6) կուտակվում են օրգանիզմում, դա նպաստում է ուռուցքների աճին և տարածմանը։
Լայն սպառման բուսայուղերից առավել քիչ օմեգա-6 ճարպաթթուներ է պարունակում սառը մամլման եղանակով ստացված ձիթապտղի յուղը։
Ձիթայուղը հատկապես օգտակար է շագանակագեղձի հիվանդությունների դեպքում, իսկ յուղի և կոնյակի խառնուրդը (1։1) խորհուրդ է տրվում խմել, որպես կանխարգելիչ և օժանդակ միջոց ուռուցքների բուժման ընթացքում։