Ձեզ կսովորեցնենք պատրաստել շատ համեղ տորթ Էսկիմո
Բաղադրիչներ
Խմորի համար
Ալյուր – 1 բաժակ,
Շաքարավազ – 1 բաժակ,
Ձու – 4 հատ,
Սառը ջուր – 10 ճ/գ,
Կակաո – 2 ճ/գ,
Սոդա – 1/2 թ/գ,
Վանիլին – 1 թ/գ,
Կրեմի համար
Տաք կաթ – 1 բաժակ,
Ձու – 2 հատ,
Ալյուր – 3 ճ/գ,
Շաքարավազ- 1 բաժակ,
Վանիլին,
Կարագ – 250 գ,
Ջնարակի համար
Շաքարավազ – 2 ճ/գ,
Կակաո – 2 ճ/գ,
Թթվասեր – 2 ճ/գ,
Կարագ – 50 գ
Պատրաստման եղանակը
Առանձնացնել ձվերի սպիտակուցները դեղնուցներից: Սպիտակուցները լավ հարել:
Դեղնուցները խառնել 1 բաժակ շաքարավազի հետ, հարել՝ մինչև սպիտակելը:
Ավելացնել 1/2 թ/գ սոդան, 10 ճ/գ սառը ջուրը, վանիլինը, 2 ճ/գ կակաոն, դանդաղ խառնելով՝ ավելացնել հարած սպիտակուցը:
Անընդհատ խառնելով աստիճանաբար ավելացնել 1 բաժակ ալյուրը:
Կաղապարը պատել կարագով, լցնել խմորը, հարթեցնել:
Մոտ 30-40 րոպե թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստել կրեմը․ ԷԹասի մեջ խառնել 2 ձուն, 1 բաժակ շաքարավազը և 3 ճ/գ ալյուրը, լավ հարել, ավելացնել 1 բաժակ տաք կաթը, խառնել և դնել ցածր կրակի վրա: Անընդհատ խառնելով՝ հասցնել եռման, թողնել 1 րոպե և վերցնել կրակից: Լրիվ սառեցնել: Հարել փափուկ կարագը վանիլինի հետ: Անընդհատ հարելով՝ գդալ-գդալ ավելացնել եփած, սառած զանգվածը:
Շաքարավազը խառնել կակաոյի և թթվասերի հետ: Դնել կրակին և անընդհատ խառնելով՝ եփել մինչև եռալը: Վերցնել կրակից և ավելացնել կարագը, լավ խառնել, որպեսզի ստացվի փայլուն, հարթ զանգված, սառեցնել:
Սառած խմորի շերտը պատել ամբողջ կրեմով, ուղղել և դնել սառնարանը մոտ 30 րոպե:
Հանել սառնարանից, վրան լցնել ամբողջ ջնարակը, նորից հարթեցնել և նորից դնել սառնարանը: