Ջեռոցում պատրաստված կոճապղպեղով և օշարակով պոնչիկներ


Բաղադրիչներ՝
1 բաժակ ալյուր
1 թ․գ փխրեցուցիչ
0,2 թ․գ սոդա
1թ․գ դարչին
0,5 թ․գ կոճապղպեղ
2 գ սև պղպեղ
1 թ․գ մեխակ
0,2 թ․գ աղ
120 գ շականակագույն շաքարավազ
1 հատ ձու
80 գր խնձորի խավարտ
2 ճ․գ մեղր
3 ճ․գ կաթ
4 ճ․գ սերուցքային կարագ
120 գ շաքարավազի փոշի
1․ Տաքացնել ջեռոցը 175 աստիճան։
2․ Խառնել մեց տարրայի մեջ ալյուրը, փխրեցուցիչը, սոդան, դարչինը, կոճապղպեղը, սև պղպեղը, մեխակը, աղը և շականակագույն շաքարավազի կեսը
3․ Ավելացնել ձուն, խնձորի խավարտը, մեղր, 1 ճ․գ կաթ և կարագի կեսը։
4․Խմորը դնել սսնդային պարկի մեջ և սեխմել տալ պոնչիկի տեսք, ինչպես նկարում է
5․Թխել 7-8 րոպե
6․ Հալեցնել կարագը մնացած կարագի հետ, միջին կրակի վրա, հասցնել մինչը եռալը և եփել մոտ 2 րոպե։
7․ Ավելացնել 1 ճ․գ կաթ և նորից հասցնել եռման։
8․ Ավելացնել շաքարավազի փոշին
9․Եթե օշարակը ստացվում է շատ պինդ, նոսրացնել ավելացնելով կաթ
10․Առանց կրակի վրա հանելուց, թաթախեք պոնչիկները օշարակի մեջ։
