Ջեռոցում պատրաստված կոճապղպեղով և օշարակով պոնչիկներ

Դիտումներ 304
Ջեռոցում պատրաստված կոճապղպեղով և օշարակով  պոնչիկներ

Բաղադրիչներ՝

1 բաժակ ալյուր

1 թ․գ փխրեցուցիչ

0,2 թ․գ սոդա

1թ․գ դարչին

0,5 թ․գ կոճապղպեղ

2 գ սև պղպեղ

1 թ․գ մեխակ

0,2 թ․գ աղ

120 գ շականակագույն շաքարավազ

1 հատ ձու

80 գր խնձորի խավարտ

2 ճ․գ մեղր

3 ճ․գ կաթ

4 ճ․գ սերուցքային կարագ

120 գ շաքարավազի փոշի


1․ Տաքացնել ջեռոցը 175 աստիճան։

2․ Խառնել մեց տարրայի մեջ ալյուրը, փխրեցուցիչը, սոդան, դարչինը, կոճապղպեղը, սև պղպեղը, մեխակը, աղը և շականակագույն շաքարավազի կեսը

3․ Ավելացնել ձուն, խնձորի խավարտը, մեղր, 1 ճ․գ կաթ և կարագի կեսը։

4․Խմորը դնել սսնդային պարկի մեջ և սեխմել տալ պոնչիկի տեսք, ինչպես նկարում է

5․Թխել 7-8 րոպե

6․ Հալեցնել կարագը մնացած կարագի հետ, միջին կրակի վրա, հասցնել մինչը եռալը և եփել մոտ 2 րոպե։

7․ Ավելացնել 1 ճ․գ կաթ և նորից հասցնել եռման։

8․ Ավելացնել շաքարավազի փոշին

9․Եթե օշարակը ստացվում է շատ պինդ, նոսրացնել ավելացնելով կաթ

10․Առանց կրակի վրա հանելուց, թաթախեք պոնչիկները օշարակի մեջ։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը