Իշլի քյուֆթա․ Արդեն ժամանակն է պատրաստելու տոնական այս ուտեստը․ Ահա ամնեանորակյալ և հեշտ բաղադրատոմսը
Դիտումներ 375
Բաղադրամասեր
Միջուկի համար ՝
1 կգ տավարի յուղոտ մսին ՝
ընկույզ,
3 գլուխ սոխ,
բահար ,
աղ,
Վերին շերտի համար ՝
1 կգ անյուղ տավարի մսին ՝
500 գ բլղուր
Պատրաստման եղանակը
Միջուկը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է տապակել սոխը, տավարի յուղոտ միսը (նախապես աղալ), ապա ավելացնել ընկույզ, հոտավետ պղպեղ՝ բահար եւ աղ:
Իշլի քյուֆթայի վերին շերտը պատրաստելու համար տավարի միսը աղալ, ավելացնել բլղուրը, ապա համեմել կարմիր պղպեղով եւ աղով:
Երբ պատրաստ է եւ միջուկի, եւ վերին շերտի միսը, հարկավոր է բլղուրով մսից գնդեր պատրաստել, եւ լցոնել միջուկով՝ փորձելով տալ կիտրոնի ձեւ: Իշլի քյուֆթան խաշելուց հետո նախընտրելի է մատուցել լիմոնով:
Իշլի քյուֆթայի պատրաստման համար նախընտրելի է միայն փոշի համեմունքներով համեմել միստը:
Ամենաընթերցվածը