Ինչու՞ պետք է հաճախ վարունգ ուտենք. Վարունգի մի շարք կարևոր գործոնները
Սննդակարգում շատ վարունգ ավելացրեք, այն ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ. Վարունգն օգնում է ունենալ առողջ հոդեր, թեթևացնում է ցավը արթրիտի և արյան մակարդելիության ժամանակ Վարունգն օգնում է իջեցնել օրգանիզմում թթունների մակարդակը և ունենալ առողջ երիկամներ Վարունգն` իր կեղևով, պարունակում է կալիում, C, A և K վիտամիններ, մանգան, ֆոսֆոր, մագնեզիում:
Այն նատրիումի, խոլեստերինի և հագեցած ճարպերի ցածր պարունակություն ունի: Այն մաշկի համար լավագույն թարմացնող միջոցն է,օգնում է նաև պայքարելլ բակտերաների դեմ: Վարունգը կարող է փոխարինել կոֆեինին: Երբ հոգնածության զգացում եք ունենում, կարող եք ածխաջրերի և վիտամին B-ի պակասը լրացնել վարունգի օգնությամբ: Վարունգը նաև հագեցնող է:
Եթե քաղցած եք, բայց դեռ ուտելու ժամանակը չէ, վարունգը շատ հարմար տարբերակ է քիչ կալորիաներով հագենալու համար: Այն կարելի է օգտագործել որպես մաքրող միջոց, պարզապես դրանով սրբեք պողպատե մակերևույթը, լվացարանն ու ծորակը: Դեռ հնուց հայտնի է, որ վարունգն օգտակար է շաքարախտով հիվանդների համար:
Վարունգը պարունակում է մի հորմոն, որը շատ կարևոր է բետա-բջիջների համար՝ ինսուլինի արտադրման ժամանակ Վարունգ ուտելով՝ հավասարակշռված ենք պահում գլյուկոզայի մակարդակը: