Ինչու չի կարելի բրինձը եփելուց հետո, ջուրը դատարկել կաթսայից


Դիտումներ 403



Ինչու չի կարելի բրինձը եփելուց հետո, ջուրը դատարկել կաթսայից



Բրինձը շատ հայերի սիրելի կողմնակի ուտեստներից է։ Իսկ այն նաև օգտագործվում է կաղամբի ռուլետների և լցոնած պղպեղի, բրնձի շիլա պատրաստելու համար։ Իսկ ինչ համեղ կարկանդակներ են ստացվում բրնձով ու ձկով։ Այս բոլոր կերակրատեսակների համար բրինձը պետք է եփել, իսկ ի՞նչ անել բրնձաջրի հետ։ Մի շտապեք թափել այն, սա ապրանք է, որն անհրաժեշտ է առողջության և գեղեցկության համար։

Շատերն ամբողջ աշխարհում փնտրում են գեղեցկության գաղտնիքներ: Ասիայում սա բրնձի ջուր է կամ բրնձի ջուր (ինչպես ցանկանում եք, այս դեպքում մենք ընտրեցինք երկրորդ տարբերակը): Բրինձը եռացնելուց հետո կաթսայում մնացած ջուրը դարեր շարունակ Չինաստանի, Ճապոնիայի և Կորեայի կանայք օգտագործել են մազերի և մաշկի խնամքի, ինչպես նաև ճաշ պատրաստելու համար։

 

 

Ինչպես պատրաստել բրնձի ջուր

Որպես կանոն, պետք չէ հատուկ պատրաստել բրնձի ջուր՝ դա բրնձի եփման բնական «ենթամթերք» է։ Ճիշտ է, որոշ կերակրատեսակների մեջ բրինձը կլանում է ամբողջ ջուրը, և հեղուկ չի մնում։ Այսպիսով, եթե Ձեզ անհրաժեշտ է թուրմ, ապա այն, այնուամենայնիվ, պետք է շտապ եփել։ Դա անելու համար լցնել 2-3 ճ.գ. լ. ցանկացած սպիտակ բրինձ, օրինակ՝ սուշի, հասմիկ կամ բասմատի բրինձ , մի փոքր ծանր հատակով կաթսայի մեջ և ավելացնել 400 մլ խմելու ջուր: Յուղն ու աղը պետք չեն։ Մեզ պետք է եփուկ, որի մեջ բրինձը կհրաժարվի իր պարունակած օսլայից, և ոչ թե բրինձից (չնայած այն կարող է օգտագործվել կերակուր պատրաստելու համար): Բրինձը եփում ենք միջին ջերմության վրա 20-30 րոպե, մինչև ջուրը վերածվի կաթնագույն հեղուկի։ 

Որոշ մարդիկ պարզապես 30 րոպե թրջում են բրինձը։ ջրի մեջ սենյակային ջերմաստիճանում: Այնուամենայնիվ, ճապոնացիների երկարամյա ջատագովները պնդում են, որ եռացնելը բրնձից ավելի շատ օսլա է դուրս բերում:

Եփելուց հետո բրինձը քամում ենք՝ պահպանելով արգանակը։ Օգտագործեք բրինձը նախատեսված նպատակի համար, իսկ բրնձի արգանակը սառչեք սենյակային ջերմաստիճանի և պահեք ապակե տարայի մեջ՝ հերմետիկ փակ կափարիչով, դնելով սառնարանում մինչև 4 օր։

Բրինձը պատրաստ է, ի՞նչ է հաջորդը:

Բրնձի ջուր մաշկի խնամքի համար

Համարվում է, որ բրնձի ջուրը էժան և արդյունավետ բնական միջոց է մաշկը մաքրելու, տոնուսավորելու և լուսավորելու, արևայրուկի և տարիքային բծերի դեմ պայքարելու համար: Բրինձի սիրահարները վստահեցնում են, որ առաջին կիրառությունից հետո դրական արդյունք կտեսնեք։ Մենք իրականում չենք հավատում ակնթարթային հրաշքներին, բայց ընդունում ենք, որ բրնձի ջուրն իսկապես ի վիճակի է հարթեցնել մաշկը, մաքրել այն, ամրացնել և ձգել այն։ Այս հեղուկը նվազեցնում է ծակոտիների չափը և թողնում բարձրորակ փոշու զգացողություն: Բրնձի ջրի բուժիչ հատկություններն օգտագործել են ճապոնական գեյշաները, որոնք գնահատում են բաց (սպիտակ) մաշկը։

 

 

Բրնձի ջրի կանոնավոր օգտագործման դեպքում հիպերպիգմենտացիան կամ շագանակագույն բծերը նվազում են, քանի որ ջուրն աշխատում է այնպես, ինչպես ցանկացած թանկարժեք փայլեցնող շիճուկ կամ կրեմ:

Ի՞նչ պետք է անենք։ Բամբակյա սկավառակը մանրակրկիտ թրջեք բրնձի ջրի մեջ և հեղուկը քսեք դեմքին առավոտյան և երեկոյան: Թող ձեր դեմքը բնականորեն չորանա և, հնարավորության դեպքում, մի ողողեք: Կորեայում հատուկ դիմակներ են կիրառվում դեմքին՝ բրնձի ջուրը խառնելով փոքր քանակությամբ կիտրոնի հյութի և ցորենի ալյուրի հետ։ Լեգենդ կա, որ տիկնայք թագավորական պալատից 17-18-րդ դարերի Չոսոն դինաստիայի օրոք օգտագործում էին բրնձի ջուրը մաշկը սպիտակեցնելու համար և համարվում էին անզուգական գեղեցկուհիներ։

Բրնձի ջուրը նաև օգնում է պզուկների և բորբոքումների դեպքում, քանի որ նվազեցնում է կարմրությունը, իսկ բրնձից ջուր տեղափոխվող օսլան հանգստացնում է էկզեմայի բորբոքումները:

Բրնձի արգանակ՝ որպես առողջարար ըմպելիք

Ասիացիներից շատերը կարծում են, որ բրնձով հարուստ սննդակարգը տալիս է առողջության օգուտներ և նպաստում է երկարակեցությանը, և բրնձի ջուրն այս դիետայի մի մասն է:

The Lancet շաբաթական բժշկական ամսագրի պատվերով կատարած հետազոտությունը , որն ունի ամուր միջազգային հեղինակություն , ցույց է տվել, որ բրնձի ջուրն օգնում է կանխել ջրազրկելը: Թուրմի այս հատկությունը հատկապես կարևոր է շոգ ամառներին։ Այս հեղուկում հանքանյութերի առկայությունը օգնում է մարմնին ապահովել բավարար խոնավացում՝ լրացնելով քրտինքով կորցրած սննդանյութերը:  

Այլ հետազոտություններ հաստատել են այն փաստը, որ բրնձի ջուրը արդյունավետ միջոց է փորլուծության դեմ։  Kanji / konji (ինչպես կոչվում է թուրմը Հնդկաստանի որոշ շրջաններում) ավանդական ըմպելիք է, որը հինդուները տալիս են երեխաներին, երբ նրանք վատառողջ են և տառապում են փորլուծությունից:

Ուշադրություն. Հիշեք, որ բրնձի ջուրը հիմնականում օսլա է, ինչը նշանակում է, որ ձեր մարմինը ստանում է շաքարի և ածխաջրերի լրացուցիչ բաժին:

Ամենաընթերցվածը

loading...
loading...