Ինչպե՞ս պատրաստել խմորը, որպեսզի պիցցան ստացվի շատ համեղ, նուրբ և փափուկ

Դիտումներ 295
Ինչպե՞ս պատրաստել խմորը, որպեսզի պիցցան ստացվի շատ համեղ, նուրբ և փափուկ

Բաղադրամասեր

  • Թթխմոր – 10 գր,

  • շաքարավազ – 1/2 թ. գդ․,

  • ջուր (40-46C) – 1,5 բաժակ (350մլ),

  • աղ – 1 թ. գդ. ,

  • ձիթայուղ – 2 ճ. գդ.,

  • ալյուր – 400 գր (3 1/3 բաժակ)

Ինչպե՞ս պատրաստել խմորը, որպեսզի պիցցան ստացվի շատ համեղ, նուրբ և փափուկ


Պատրաստման եղանակը

Ինչպե՞ս պատրաստել խմորը, որպեսզի պիցցան ստացվի շատ համեղ, նուրբ և փափուկ

  • Մեծ թասում խառնել ջուրն ու թթխմորը և թողնել մոտ 10 րոպե։

  • Ավելացնել ձիթայուղը, ալյուրի կեսը և խառնելով ստանալ փափուկ խմոր:

  • Աղը դժվարացնում է թթխմորի խմորումը, այդ իսկ պատճառով աղը պետք է խառնել ալյուրի հետ:

  • Սեղանին ալյուր անել, դնել խմորը և աստիճանաբար ավելացնել ալյուրն այնքան, որ ստացվի ձեռքերին չկպչող խմոր: Խմորը դնել եթով պատված թասի մեջ և ծածկել սրբիչով:

  • Թողնել, որ խմորը հասունանա, մոտ 1 ժամ: Խմորը համարվում է հասունացած, եթե այն մեծացել է ծավալով 2 անգամ:

  • Խմորը հունցել, տալ գնդի ձև: Բացել խմորը ջեռոցի թավայի մակերեսով և ավելացնել լցոնը:

  •  
 

Ինչպե՞ս պատրաստել խմորը, որպեսզի պիցցան ստացվի շատ համեղ, նուրբ և փափուկ

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը