Ինչպե՞ս պատրաստել ելակի մուրաբան, որ հատիկները մնան ձիգ և ստացվի համեղ

Դիտումներ 813
Ինչպե՞ս պատրաստել ելակի մուրաբան, որ հատիկները մնան ձիգ և ստացվի համեղ

Բաղադրամասեր

  • 1 կգ ելակ,

  • 800 գ շաքարավազ

Ելակի մուրաբա


Պատրաստման եղանակը

  • Ելակի պոչերը հեռացնում ենք, 4-6 մասի բաժանում և շերտ-շերտ շարում ամանի մեջ՝ հերթագայելով շաքարավազի շերտով: Այդպես թողնում ենք ողջ գիշեր (սենյակային ջերմաստիճանում): Այդ ընթացքում ելակից հյութ է դուրս գալիս, և շաքարավազը լուծվում է այդ հյութի մեջ (անհրաժեշտության դեպքում կարող ենք զգուշորեն գդալով խառնել):

  •  

  • ÔµÕ¬Õ¡Õ¯Õ« մուրաբա

  • Ապակե տարաները ստերիլացնում ենք, մուրաբան լցնում տաք տարաների մեջ և կափարիչով ծածկում: Պահում ենք սառնարանում:

Մանրամասն դիտեք պատրաստման եղանակը տեսանյութում ՝ 

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը