Ինչպե՞ս պատրաստել դեղձի կոմպոտ. Այստեղ բոլոր մանրամասները կտեսնեք

Դիտումներ 387
Ինչպե՞ս պատրաստել դեղձի կոմպոտ. Այստեղ բոլոր մանրամասները կտեսնեք

Շաքարաջուրը լցնել այնքան, որ մրգերը ծածկվեն, հետո կափարիչով ծածկել և տեղավորել տաք ջրով լի կաթսայի մեջ, որի ջուրը պետք է լինի բանկայի վզիկից 2-3 սմ ցածր, որպեսզի եռալիս չլցվի կոմպոտի մեջ։ Չմոռանաք կաթսայի հատակին փռել մի լաթի կտոր, որպեսզի ապակյա բանկաները չշփվեն կաթսայի հետ և չպայթեն։

 

 


Եթե կոմպոտը կես կլիգրամանոց բանկայի մեջ է պատրաստվում, ապա հարկավոր է եռացնել 10 րոպե, մեկ կիլոգրամանոցը ՝ 18 - 20 և 3 կիլոգրամանոցը ՝ 25 - 3 0 րոպե ՝ հաշված կաթսայի ջրի առաջին եռման րոպեից։

Եռալուց հետո բանակաները պետք է հանել, առանց կափարիչը բարձրացնելու, ձեռքի փակող մեքենայով արագ փակել և գլխիվայր շրջած դնել հարթ տեղ ու որոշ ճամանակ թողնել այդպես։

 

 

Դեղձիծ կոմպոտ կարելի է պատրաստել նաև առանց կորիզը հանելու ՝ ամբողջական։ Այս դեպքում պետք է մի քանի րոպե ավել եռացնել։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը