Ինչպես տնային պայմաններում սպիտակեցնել ատամները. 8 մեթոդ

Դիտումներ 925
Ինչպես տնային պայմաններում սպիտակեցնել ատամները. 8 մեթոդ

1. Կերակրի սոդան որպես ատամի մածուկ օգտագործելու մեթոդը

  • 1ճ.գ. սոդան խառնեք փոքր քանակությամբ ջրի հետ
  • Ստացված զանգվածը խտությամբ պետք է ատամի մածուկ հիշեցնի
  • Մաքրեք դրանով ատամները
  • Աշխատեք կուլ չտալ այն
  • Թողեք սոդան ատամներին 10 րոպե
  • Ողողեք ատամները գոլ ջրով
  • Սպասեք 5 րոպե, ապա ատամները լվացեք սովորական ատամի մածուկով

2. Կերակրի սոդան ու ատամի մածուկն իրար խառնելու մեթոդը

  • Փոքր քանակությամբ ատամի մածուկ ու կերակրի սոդա խառնեք
  • Ստացված զանգվածով մաքրեք ատամները
  • Ողողեք բերանը գոլ ջրով

Այս երկու մեթոդներն էլ բավականին արդյունավետ են ու դրանք կարելի է երկար ժամանակ կիրառել: Առաջին մեթոդից արդյունք ստանալու համար ավելի երկար ժամանակ կպահանջվի, այն կարելի է կիրառել շաբաթը 1 անգամից ոչ ավել: Երկրորդ մեթոդը թույլ է տրվում շաբաթը մի քանի անգամ օգտագործել, բացի այդ՝ այն նաև ավելի քիչ ժամանակատար է:


3. Խնձորի քացախով մեթոդը

  • Փոքր բաժակի մեջ քացախ լցրեք
  • Ողողեք դրանով բերանը
  • Աշխատեք կուլ չտալ
  • Վերջում ողողեք բերանը գոլ ջրով

Այս մեթոդը թույլ է տրվում շաբաթը մեկ անգամ կիրառել: 

4. Խնձորի քացախով ու սոդայով մեթոդը

  • Փոքր ամանի մեջ իրար խառնեք խնձորի քացախն ու սոդան, մինչև ատամի մածուկի նման զանգված ստանալը
  • Ստացվածը քսեք ատամներին
  • Թողեք 5-10 րոպե
  • Ողողեք բերանը գոլ ջրով
  • Վերջում ատամները սովորական մածուկով լվացեք

5. Ելակով մեթոդը

  • Մեկ ելակ վերցրեք ու այն երկու մասի բաժանեք
  • Քսեք դրանք ատամներին
  • Թողեք 5-10 րոպե
  • Ողողեք բերանը գոլ ջրով
  • Վերջում սովորական մածուկով մաքրեք ատամները

Սա հիանալի մեթոդ է առանց մեծ ժամանակ ու մեծ գումար ծախսելու ատամները սպիտակեցնելու համար: Այն կարելի է կիրառել շաբաթը երկու անգամ:

6. Ելակով ու սոդայով մեթոդը

  • Մեկ կամ երկու ելակ տրորեք
  • Ստացված ելակի հյութով մաքրեք ատամները
  • Սպասեք 5 րոպե
  • 1ճ.գ. սոդան խառնեք փոքր քանակությամբ ջրի հետ, մինչև մածուկի նման զանգված ստանալը
  • Մաքրեք ատամները ստացված զանգվածի օգնությամբ
  • Ողողեք բերանը գոլ ջրով
  • Վերջում մաքրեք ատամները սովորական ատամի մածուկով

Այս մեթոդը, ճիշտ է, ժամանակատար է, փոխարենը շատ արդյունավետ է:

7. Նարնջի կեղևով ու դափնու տերևով մեթոդը

  • Նարինջը կեղևազրկեք
  • Կեղևից մի քանի կտոր վերցրեք
  • Տրորեք դրանցով ատամները
  • Փշրեք դափնու տերևը, մինչև այն փոշու վերածվի
  • Այն նույնպես քսեք ատամներին
  • Թողեք 5 րոպե
  • Ողողեք բերանը գոլ ջրով

Այս մեթոդը լավ է շաբաթը մեկ անգամ կիրառել: Նարնջի կեղևի մեջ առկա թթուները սպանում են էմալի վրա հետքեր առաջացնող մանրէները, իսկ դափնու տերևը ներծծվում է արդեն եղած հետքերի մեջ՝ գունազրկելով դրանք:

8. Բանանի կեղևով մեթոդը

  • Մաքրեք բանանը կեղևից
  • Վերցրեք կեղևից մի հատված, քսեք ատամներին
  • Շարունակեք ատամները տրորել դրանով 2-3 րոպե
  • Ողողեք բերանը գոլ ջրով

Մեթոդը խորհուրդ է տրվում շաբաթը 1-2 անգամ կիրառել:

Ատամները սպիտակեցնելուց հետո ստացված արդյունքը պահպանելն էլ ոչ պակաս կարևորություն ունի: Դրա համար պետք է խուսափել կամ գոնե նվազեցնել որոշ մթերքների օգտագործումը: Ահա «սև ցուցակից» մի քանիսը:

  • Մուգ գույնի գազավորված ու ոչ ալկոհոլային խմիչքները
  • Սև թեյը
  • Մուգ լիկյորները
  • Սուրճը
  • Ցիտրուսայինները
  • Որոշ դեղեր
  • Տոմատի հյութը
  • Ծխախոտը
Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը