Ինչպես տանը պատրաստել կաթնաշոռ

Դիտումներ 802

Ինչպես տանը պատրաստել կաթնաշոռ

Ինչու՞ կաթնաշոռ պատրաստել տանը: Հստակ իմանալ, թե ինչ կա ներսում և ինչ է ավելացվել դրան։ Բացի այդ, եթե ամեն ինչ ճիշտ արվի, ապա տնական կաթնաշոռը կստացվի շատ նուրբ, փափկամազ, առանց ներխուժող թթվի, ավելի շատ նման է ռիկոտային, համեղ է ուտել հենց այդպես՝ հատապտուղներով կամ մեղրով: Այո, և շոռակարկանդակների և կաթսաների սիրահարներին, այս գիտելիքն անպայման օգտակար կլինի՝ տնական կաթնաշոռը պետք չէ մաղով անցկացնել կամ հարել բլենդերի մեջ, պարզապես գդալով հունցել և անմիջապես սկսել եփել։

Իհարկե, կաթնաշոռի համն ուղղակիորեն կախված է կաթից։ Իդեալում, եթե դա ամենաթարմն է, ամենաճարպը և ապացուցված կովից: Բայց նույնիսկ խանութից գնված պաստերիզացված կաթից կաթնաշոռը բավականին պարկեշտ է ստացվում։ Տեխնոլոգիան ինքնին պահանջում է նվազագույն ջանք, և այն հեշտ է գործարկել: Պարզապես մի մոռացեք կիտրոնի մասին, այն մասնակցում է շիճուկի տարանջատմանը և կաթնաշոռի թրոմբի առաջացմանը:



Այն, ինչ դուք պետք է իմանաք նախքան տանը կաթնաշոռ պատրաստելը

1. Երբեք կաթը եռացնելու համար մի օգտագործեք ալյումինե թավայի կամ էմալապատ թավայի վնասված ծածկույթը. ընթացքում կաթն ակտիվորեն կփոխազդի կիտրոնի հյութի հետ, կօքսիդացնի ճաշատեսակները և կփչացնի կաթնաշոռի համը։ Էմալապատ սպասքի մեջ, ընդ որում, կաթն ավելի հաճախ է այրվում։

 

 

2. Եթե կաթնաշոռը եփում եք պաստերիզացված կաթից, մի հասցրեք եռման աստիճանի. ուժեղ տաքացման դեպքում կաթնաշոռը ստացվում է չոր, տարասեռ, հատիկավոր։ Անվտանգության համար գյուղական հում կաթը պետք է եփվի, բայց ավելի լավ է դա անել ժամանակից շուտ: Այնուհետև կաթը հովացրեք, իսկ հետո կաթնաշոռը եփեք՝ կրկին նրբորեն տաքացնելով կաթը 35-40 աստիճան ջերմաստիճանի և թթու կիտրոնի հյութով։

 

 

3. Շատ կարևոր է շիճուկը տաքացնելիս ճիշտ տարանջատել։ Եթե ​​ջուրը շատ տաքանա, կաթնաշոռը կփշրվի, իսկ եթե չտաքացվի , շիճուկը դժվարությամբ կբաժանվի, և կաթնաշոռը կթթվի։



4. Կաթնաշոռն անհնար է «զոռով» քամել՝ դա կվնասի նրա հյուսվածքը, և այն չոր ու հատիկավոր կստացվի։ Շիճուկը պետք է ինքն իրեն չորանա: Կաթնաշոռը պատրաստ կլինի, երբ այն ամբողջովին դադարի կաթել շղարշից, որտեղ այն տեղադրվել է:

 

 

5. Տնական կաթնաշոռը պահվում է 3-4 օրից ոչ ավել։ Այնուհետև այն թթվում է, և անվտանգության համար ավելի լավ է այն օգտագործել ջերմային մշակման ենթարկվող ուտեստների մեջ՝ շոռակարկանդակներ, պելմենիներ, կաթսաներ, շոռակարկանդակներ։

 


Ամենաընթերցվածը