Ինչպես փոխարինել շաքարավազը. այլընտրանքային ապրանքների դրական և բացասական կողմերը

Դիտումներ 366

Ինչպես փոխարինել շաքարավազը. այլընտրանքային ապրանքների դրական և բացասական կողմերը

Շատ մարդիկ, ովքեր մտածում են ճիշտ սնվելու մասին, շաքարավազին ավելի առողջ այլընտրանք են փնտրում: Մենք վերցրեցինք մի քանի հայտնի փոխարինող ապրանքներ և վերլուծեցինք դրանց առավելություններն ու թերությունները:

 

ՄԵՂՐ

 

կողմ

  • Մեղրը պարունակում է հսկայական քանակությամբ վիտամիններ և հանքանյութեր։
  • Այս ապրանքի բազմաթիվ տեսակներ կան, ուստի յուրաքանչյուրը կարող է ընտրել իր ճաշակը:
  • Մեղրն ավելի շատ գլյուկոզա ունի, ուստի ավելի քիչ է պահանջվում քաղցրության սովորական մակարդակին հասնելու համար:

Մինուսներ

  • Մեղրը կարող է ուժեղ ալերգեն լինել։
  • Երբ տաքացվում է, այս ապրանքի բոլոր օգտակար հատկությունները անհետանում են, ուստի անիմաստ է այն օգտագործել թխելու համար:
  • Մեղրը շատ կալորիական է, և դա կարող է խնդիր լինել նիհարելու համար:



ՍԻՐՈՊ

 

կողմ

  • Պարունակում է մալթոզա (ածիկի շաքար), որը հեշտությամբ ներծծվում է օրգանիզմի կողմից
  • Հարմար է հրուշակեղենի պատրաստման համար, ուստի այն հաճախ օգտագործվում է սննդի արդյունաբերության մեջ:
  • Թխում, որտեղ օգտագործվում է մելաս, ավելի օդային է և քնքուշ:

Մինուսներ

  • Միշտ չէ, որ հեշտ է գտնել մի տեսակ մելաս, որը համեղ է: Շատերը շաքարեղեգի արտադրանքը համարում են լավագույնը, սակայն այն հաճախ չի վաճառվում մեր խանութներում։
  • Այն ունի յուրահատուկ համ և հոտ։
  • Ազդում է խմորեղենի գույնի վրա, ինչը որոշ խոհարարների համար կարող է տհաճ անակնկալ լինել։

 

ՍՏԵՎԻԱ («մեղրի խոտ»)

կողմ

  • Ստեվիայի էքստրակտը պարունակում է օգտակար վիտամիններ, հանքանյութեր և հետքի տարրեր
  • Կարելի է օգտագործել թխման մեջ՝ տաքացնելիս «մեղրախոտը» պահպանում է իր օգտակար հատկությունները։
  • Ստեվիան շատ ցածր կալորիականություն ունի։

Մինուսներ

  • Օրգանիզմի համար ստեվիայի վտանգավորության մասին բանավեճը դեռ չի ավարտվել։ Որոշ գիտնականներ փորձնականորեն ապացուցել են, որ դրա մեջ պարունակվող նյութերը չեն քայքայվում, և երկարաժամկետ հեռանկարում դա տխուր հետևանքներ է ունենում։  
  • Այս ապրանքի գինը ցանկացած ձևով շատ ավելի բարձր է, քան շաքարավազինը:



ԲՈՒՅՍԻ ՕՇԱՐԱԿՆԵՐ (ագավա, Երուսաղեմի արտիճուկ, թխկի)

կողմ

  • Իրենց բնական ծագման շնորհիվ դրանք լավ են ներծծվում օրգանիզմի կողմից։
  • Նման մթերքները պարունակում են օրգանիզմի համար օգտակար բազմաթիվ միկրոէլեմենտներ։
  • Ագավա և Երուսաղեմի արտիճուկի օշարակները լավ են աշխատում թխման մեջ: Թխկին պարզապես շատ հաճելի է ուտել բլիթների, թխվածքաբլիթների, վաֆլիների և սքոնների հետ:

Մինուսներ

  • Այս օշարակներից յուրաքանչյուրն ունի իր յուրահատուկ համը, որը նույնպես ազդում է թխելու համի վրա։ Սա կարող է ոչ բոլորի սրտով լինել:
  • Բնական օշարակ գնելն այնքան էլ հեշտ չէ, կեղծիքի մեջ ընկնելու մեծ ռիսկ կա:
  • Սովորաբար օշարակների արտադրությունը բավականին թանկ արժե, այդ իսկ պատճառով դրանք էժան չեն։



Ամենաընթերցվածը