Ինչպես փոխարինել շաքարավազը. այլընտրանքային ապրանքների դրական և բացասական կողմերը
Դիտումներ 366
Շատ մարդիկ, ովքեր մտածում են ճիշտ սնվելու մասին, շաքարավազին ավելի առողջ այլընտրանք են փնտրում: Մենք վերցրեցինք մի քանի հայտնի փոխարինող ապրանքներ և վերլուծեցինք դրանց առավելություններն ու թերությունները:
ՄԵՂՐ
կողմ
- Մեղրը պարունակում է հսկայական քանակությամբ վիտամիններ և հանքանյութեր։
- Այս ապրանքի բազմաթիվ տեսակներ կան, ուստի յուրաքանչյուրը կարող է ընտրել իր ճաշակը:
- Մեղրն ավելի շատ գլյուկոզա ունի, ուստի ավելի քիչ է պահանջվում քաղցրության սովորական մակարդակին հասնելու համար:
Մինուսներ
- Մեղրը կարող է ուժեղ ալերգեն լինել։
- Երբ տաքացվում է, այս ապրանքի բոլոր օգտակար հատկությունները անհետանում են, ուստի անիմաստ է այն օգտագործել թխելու համար:
- Մեղրը շատ կալորիական է, և դա կարող է խնդիր լինել նիհարելու համար:
ՍԻՐՈՊ
կողմ
- Պարունակում է մալթոզա (ածիկի շաքար), որը հեշտությամբ ներծծվում է օրգանիզմի կողմից
- Հարմար է հրուշակեղենի պատրաստման համար, ուստի այն հաճախ օգտագործվում է սննդի արդյունաբերության մեջ:
- Թխում, որտեղ օգտագործվում է մելաս, ավելի օդային է և քնքուշ:
Մինուսներ
- Միշտ չէ, որ հեշտ է գտնել մի տեսակ մելաս, որը համեղ է: Շատերը շաքարեղեգի արտադրանքը համարում են լավագույնը, սակայն այն հաճախ չի վաճառվում մեր խանութներում։
- Այն ունի յուրահատուկ համ և հոտ։
- Ազդում է խմորեղենի գույնի վրա, ինչը որոշ խոհարարների համար կարող է տհաճ անակնկալ լինել։
ՍՏԵՎԻԱ («մեղրի խոտ»)
կողմ
- Ստեվիայի էքստրակտը պարունակում է օգտակար վիտամիններ, հանքանյութեր և հետքի տարրեր
- Կարելի է օգտագործել թխման մեջ՝ տաքացնելիս «մեղրախոտը» պահպանում է իր օգտակար հատկությունները։
- Ստեվիան շատ ցածր կալորիականություն ունի։
Մինուսներ
- Օրգանիզմի համար ստեվիայի վտանգավորության մասին բանավեճը դեռ չի ավարտվել։ Որոշ գիտնականներ փորձնականորեն ապացուցել են, որ դրա մեջ պարունակվող նյութերը չեն քայքայվում, և երկարաժամկետ հեռանկարում դա տխուր հետևանքներ է ունենում։
- Այս ապրանքի գինը ցանկացած ձևով շատ ավելի բարձր է, քան շաքարավազինը:
ԲՈՒՅՍԻ ՕՇԱՐԱԿՆԵՐ (ագավա, Երուսաղեմի արտիճուկ, թխկի)
կողմ
- Իրենց բնական ծագման շնորհիվ դրանք լավ են ներծծվում օրգանիզմի կողմից։
- Նման մթերքները պարունակում են օրգանիզմի համար օգտակար բազմաթիվ միկրոէլեմենտներ։
- Ագավա և Երուսաղեմի արտիճուկի օշարակները լավ են աշխատում թխման մեջ: Թխկին պարզապես շատ հաճելի է ուտել բլիթների, թխվածքաբլիթների, վաֆլիների և սքոնների հետ:
Մինուսներ
- Այս օշարակներից յուրաքանչյուրն ունի իր յուրահատուկ համը, որը նույնպես ազդում է թխելու համի վրա։ Սա կարող է ոչ բոլորի սրտով լինել:
- Բնական օշարակ գնելն այնքան էլ հեշտ չէ, կեղծիքի մեջ ընկնելու մեծ ռիսկ կա:
- Սովորաբար օշարակների արտադրությունը բավականին թանկ արժե, այդ իսկ պատճառով դրանք էժան չեն։
Ամենաընթերցվածը