Ինչպես ճիշտ պահել միսը

Դիտումներ 1026
Ինչպես ճիշտ պահել միսը

Ինչպես պահպանել սառցախցիկի մեջ

Միսը երկար պահելու համար ամենալավը այն սառցախցիկում տեղադրելն է:

Պահելու տևականությունը կախված է սառցախցիկի ջերմաստիճանից.

-12-ից - 8°C-ի դեպքում միսը կարելի է պահել 2-4 ամիս և ոչ ավելի
-18-ից -12°C-ի դեպքում պահել կարելի է 4-8 ամիս
-24-ից -18°C-ի դեպքում՝ 10-12 ամիս

Հայտնի է, որ ամբողջական թռչնամիսը ու կտրատած միսը կարելի է երկար պահել՝ մինչև 1 տարի, իսկ ահա աղացած հավի միսը միայն 9 ամիս, ֆարշը շատ ավելի քիչ՝ 4 ամիս:

 


Միսը ճիշտ սառեցնելու համար օգտագործեք հետևյալ համակարգը.

  1. Թարմ միսը կտրատել
  2. Մսի կտորները փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ
  3. Փաթաթած միսը դնել պոլիէթիլենային փաթեթի մեջ (կարող եք թղթի վրա գրել ու փաթեթին փակցնել օրը)
  4. Միսը տեղադրել սառցախցիկի մեջ

Ինչպես պահպանել սառնարանի մեջ

Սառնարանը միջինը +5-ից 0°C ջերմաստիճան է ապահովում: Այստեղ մսի պահպանման ժամկետը ժամերով է հաշվվում:

+5-ից +7 աստիճանի դեպքում 8-10 ժամից ոչ ավելի
0-ից +5°C-ի դեպքում միսը կարելի է պահել 24 ժամ
-4-ից 0°C-ի դեպքում 48 ժամից ոչ ավելի

Բացառություն է աղացած միսը, որը ցանկալի է կիրառել հենց գնման օրը:

Խորհուրդներ

  • Սառեցնելուց առաջ երբեք մի լվացեք միսը, այդպես կնվազեցնեք նրա պահպանման ժամկետը: Եթե ամեն դեպքում առցախցիկում դնելուց առաջ անհրաժեշտ է մսի կտորը լվանալ, ապա լվանալուց հետո մանրամասն չորացրեք այն:
  • Սառնարանում մսի պահպանման ժամկետը մի քանի օրով մեծացնելու համար այն փաթաթեք վրան բուսական յուղ քսած մագաղաթե թղթի մեջ:
  • Միսը սառեցված վիճակից հետ բերեք միայն բնական ձևով՝ սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում. այդպես այն կպահպանի իր օգտակար հատկությունների մեծ մասը:

 

 

 

Աղբյուրը ՝ http://hayastan24.com/?p=2698&l=am

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը