Ինչպե՞ս տապակել սմբուկը, որպեսզի այն ստացվի շատ համեղ, հյութալի և ամենակարևորը ՝ չայրվի


Ներկայացնում ենք սմբուկի տպակաման համեղ բաղադրատոմս, որի շնորհիվ կկարողանաք իդեալական ուտեստ պատրաստել և բոլորը գոհ կմնան:
Բաղադրիչներ.
5 հատ սմբուկին ՝
5 հատ տաքդեղ,
5 պճեղ սխտոր,
բուսայուղ,
աղը, պղպեղը, մաղադանոսը ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը.
Սմբուկը բարակ շերտերով կտրատել, աղ անել, շարել քամիչի մեջ:
Պղպեղը 4-5 մասի բաժանել, միջուկը հեռացնել:
Մաղադանոսն ու սխտորը մանր կտրատել:
Բուսայուղը թավայի մեջ տաքացնել, տապակել սմբուկի՝ արդեն քամված շերտերը, պղպեղը:
Մատուցվող ափսեի մեջ շարել սմբուկը, պղպեղը, վրան շաղ տալ կանաչին և սխտորը, շարել բանջարեղենի հաջորդ շերտը, նորից ավելացնել կանաչի և այդպես շարունակ: Մատուցել կարելի է թե սառը, թե տաք վիճակում:
