Ինչպե՞ս տանձի օգնությամբ բուժել շաքարախտը, սնկային հիվանդությունները, ցիստիտը, գլխացավն ու թոքախտը
Տանձի բաղադրության մեջ շատ կա երկաթ: Այն շատ կարեւոր է արյան կարմիր գնդիկների վերարտադրման համար: Դրա համար էլ տանձը խորհուրդ է տրվում օգտագործել հոգնածության, գլխապտույտի, սրտի զարկերի հաճախության ավելացման (տախիկարդիա), ախորժակի անկման, բերանի անկյուններում ճաքերի առաջացման, հյուսվածքների դանդաղ լավացման, նույնիսկ ցրտի զգայնության ժամանակ, որոնց բոլորի պատճառը կարող է հանդիսանալ երկաթի պակասը օրգանիզմում: Մեկ հատ միջին չափի տանձը պարունակում է վիտամին «C»-ի օրվա չափաբաժնի մոտ 10%-ը:
Ինչպե՞ս բուժել մի շարք հիվանդություններ տանձի միջոցով․
Ցիստիտ. Կիսեք տանձը, վրայից ցանեք 1-2 գ շաքարավազ, եփեք ջեռոցում։ Կերեք օրը 300-500 գ։
Թոքախտ. 15 գ տանձի չիրը լցրեք 400 մլ եռջրի մեջ, 4 ժամ թրմեք, քամեք։ Խմեք 100-ական մլ` օրը 4 անգամ, ուտելուց առաջ։
Շաքարախտ. Խմեք 50-ական մլ տանձի հյութ` օրը 4 անգամ, ուտելուց առաջ։
Սուր գլխացավ. Դրեք թրջոց տանձի թունդ եփուկով։
Սնկային հիվանդություններ. 150 գ տանձի տերևը 5 րոպե եփեք 500 մլ լ ջրում, քամեք, դրեք թջոց։
Ուշադրություն․ Տանձն ուտելուց հետո չի կարելի ջուր խմել կամ ծանր ուտելիք ուտել,