Ինչպե՞ս տան պայմաններում պատրաստել սուշի. Ճապոնական խոհանոցի գաղտնիքները
Բաղադրամասեր
-
Բրնձի քացախ- 3-4 ճաշի գդալ
-
Շաքար-1 ճաշի գդալ
-
Աղ-ըստ ճաշակի
-
1 տուփ Չորացրած ջրիմուռների հավաքածու «Նորի»
-
Թույլ աղ դրած կամ մարինացված սաղմոն
-
100-150 գրամ Ավոկադո
-
1 հատ Թարմ վարունգ
-
2 հատ Կանաչ սոխ
-
2 ճյուղ (պարտադիր չէ) Վասաբի
-
25 գրամ Սերուցքային պանիր
-
50-100 գրամ Կարմիր կամ սեւ ձկնկիթ
-
50 գրամ (պարտադիր չէ) Մարինացված մանրածովախեցգետիններ (криветки)
-
100 գրամ (պարտադիր չէ) Մարինացված կոճապղպեղ (имбирь)
-
1 բանկա Սոյայի սոուս
-
Ծղոտե փոքր սփռոց
Պատրաստման եղանակը
-
Բրինձը խաշել մեծ քանակությամբ ջրով եւ շատ քիչ աղով: Ջրքամել, թողնել մի քիչ սառչի: Երբ հասնի մոտ 40-42 աստիճանի, ավելացնել շաքարավազն ու բրնձի քացախը, լավ խառնել:
-
Ծղոտե անձեռոցիկի վրա դնել «նորի»-ի մի թերթիկ: Վրան լցնել բրձից մի քանի գդալ, եւ ոչ շատ հաստ շերտով տարածել չորացրած ջրիմուռի վրա: Եզրից մի մատ թողնել ազատ:
-
Բրնձի վրա բարակ գծով քսել վասաբի: Վասաբիի վրա մի քիչ ավելի հաստ գծով քսեք սերուցքային պանիր: Սկսեք շարել լցոնը՝ երկար բարակ կտրատած ավոկադոն, վարունգը, կանաչ սոխը, ձկնամթերքները:
-
Ծղոտի օգնությամբ զգուշությամբ բայց շատ ամուր սկսեք փաթաթել ռոլլերը: Հենց այդպես փաթաթած էլ թողեք մի որոշ ժամանակ մնա, որպեսզի ամրանա:
-
Կտրատեք շատ սուր դանակով: Մատուցեք մարինացված կոճապղպեղի, վասաբիի եւ սոյայի սոուսի հետ: Ի դեպ, կարող եք վասաբին եւ սոյայի սոուսը խառնեք իրար 1:10 հարաբերությամբ, առանձին փոքրիկ ամանում, եւ սուշին թաթախելով այդ խառնուրդի մեջ ուտել: