Ինչպե՞ս տան պայմաններում պատրաստել սուշի. Ճապոնական խոհանոցի գաղտնիքները

Դիտումներ 323

Ինչպե՞ս տան պայմաններում պատրաստել սուշի. Ճապոնական խոհանոցի գաղտնիքները

Բաղադրամասեր

  • Բրնձի քացախ- 3-4 ճաշի գդալ

  • Շաքար-1 ճաշի գդալ

  • Աղ-ըստ ճաշակի

  • 1 տուփ Չորացրած ջրիմուռների հավաքածու «Նորի»

  • Թույլ աղ դրած կամ մարինացված սաղմոն

  • 100-150 գրամ Ավոկադո

  • 1 հատ Թարմ վարունգ

  • 2 հատ Կանաչ սոխ

  • 2 ճյուղ (պարտադիր չէ) Վասաբի

  • 25 գրամ Սերուցքային պանիր

  • 50-100 գրամ Կարմիր կամ սեւ ձկնկիթ

  • 50 գրամ (պարտադիր չէ) Մարինացված մանրածովախեցգետիններ (криветки)

  • 100 գրամ (պարտադիր չէ) Մարինացված կոճապղպեղ (имбирь)

  • 1 բանկա Սոյայի սոուս

  • Ծղոտե փոքր սփռոց

 



Պատրաստման եղանակը

  • Բրինձը խաշել մեծ քանակությամբ ջրով եւ շատ քիչ աղով: Ջրքամել, թողնել մի քիչ սառչի: Երբ հասնի մոտ 40-42 աստիճանի, ավելացնել շաքարավազն ու բրնձի քացախը, լավ խառնել:

  • Ծղոտե անձեռոցիկի վրա դնել «նորի»-ի մի թերթիկ: Վրան լցնել բրձից մի քանի գդալ, եւ ոչ շատ հաստ շերտով տարածել չորացրած ջրիմուռի վրա: Եզրից մի մատ թողնել ազատ:

  • Բրնձի վրա բարակ գծով քսել վասաբի: Վասաբիի վրա մի քիչ ավելի հաստ գծով քսեք սերուցքային պանիր: Սկսեք շարել լցոնը՝ երկար բարակ կտրատած ավոկադոն, վարունգը, կանաչ սոխը, ձկնամթերքները:

  • Ծղոտի օգնությամբ զգուշությամբ բայց շատ ամուր սկսեք փաթաթել ռոլլերը: Հենց այդպես փաթաթած էլ թողեք մի որոշ ժամանակ մնա, որպեսզի ամրանա:

  • Կտրատեք շատ սուր դանակով: Մատուցեք մարինացված կոճապղպեղի, վասաբիի եւ սոյայի սոուսի հետ: Ի դեպ, կարող եք վասաբին եւ սոյայի սոուսը խառնեք իրար 1:10 հարաբերությամբ, առանձին փոքրիկ ամանում, եւ սուշին թաթախելով այդ խառնուրդի մեջ ուտել:



Ամենաընթերցվածը