Ինչպե՞ս պատրաստել տաք շոկոլադ և վայելել

Դիտումներ 339

Ինչպե՞ս պատրաստել տաք շոկոլադ և վայելել

Բաղադրամասեր

  • 250 մլ կաթ

  • 250 մլ 11%-ոց սերուցք

  • 15 գ կակաո-փոշի

  • 3 թեյի դգալ խտացրած կաթ

  • կես գդալ դարչին

 



Պատրաստման եղանակը

  • Կաթը և սերուցքը տաքացնել փոքր կաթսայում, բայց թույլ չտալ եռա:

  • Ավելացնել կակաո, խառնելով այնքան, որ առաջանա փրփուր:

  • Ավելացնել խտացրած կաթը, հարել և հետևել, որ կաթը չեռա:

  • Եփել մինչ կակաոն ամբողջությամբ լուծվի ևս 2-3 րոպե, ապա վերցնել կրակից:

  • Լցնել բաժակների մեջ, ավելացնել դարչին: Ավելի շոկոլադային համ ստանալու համար կարելի է հալեցնել նաև մուգ կամ կաթնային շոկոլադ:





Ամենաընթերցվածը