Ինչպե՞ս պատրաստել պիցցայի խմոր, որպեսզի բնորոշ լինի իսկական իտալական պիցցային

Դիտումներ 506

Ինչպե՞ս պատրաստել պիցցայի խմոր, որպեսզի բնորոշ լինի իսկական իտալական պիցցային

 

Պիցցայի խմոր պատրաստելու համար անհրաժեշտ է հաշվի առնել մի քանի նրբություն: Մեր առաջարկած բաղադրատոմսով այն կստացվի իսկական իտալական պիցցային բնորոշ խմոր:

Բաղադրիչներ
300 գ ալյուրին ՝

3/4 թ/գ շաքարավազ,

170 մլ տաք ջուր, 

1 թ/գ խմորիչ,

կես թ/գ աղ,

40 գ. կարագ

 



Պատրաստման եղանակը
 Ջուրը լցնել ամանի մեջ և լուծել շաքարավազը, ավելացնել խմորիչը և թողնել տաք տեղում մոտ 10 րոպե: 

Ալյուրը և աղը հարել կարագի կամ ձեթի հետ: 

Ջրի մեջ բացված խմորիչը ավելացնել ալյուրի վրա և խառնել մինչև փափուկ խմոր ստանալը:

Խմորը լավ հունցել այնքան որ ձեռքերը չկպչի, ապա խմորը ծածկելլ և թողնել 1 ժամ տաք տեղ, մինչև խմորը բարձրանա: 

Նորից ձեռքով ծեծել և թողնել որ բարձրանա, բարձրանալուց հետո այն արդեն պատրաստ է:





Ամենաընթերցվածը