Ինչպե՞ս պատրաստել որակյալ և համեղ դդումի մուրաբա, և ամենակարևորը, որ մուրաբան չշաքարակալի

Դիտումներ 554

Ինչպե՞ս պատրաստել որակյալ և համեղ դդումի մուրաբա, և ամենակարևորը, որ մուրաբան չշաքարակալի

Այս բաղադրատոմսով պատրաստելիս մուրաբան չի շաքարակալի և ամենակարևորը շատ համեղ և որակյալ կստացվի։ Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝

Բաղադրիչներ

1 կգ դդումին ՝

1 կգ շաքարավազ,

400 մլ ջուր,

վանիլին,

մեխակ,

0,5 թ․ գ․ կիտրոնի աղ,

 



Պատրաստման եղանակը

Դդումը լավ լվանալ, մաքրել, կտրատել խորոնարդաձև և դնել կրաջրի մեջ։ Այդպես թողնել ամբողջ գիշեր։

 

 

Առավոտյան կրաջրից հանել, լավ լվանալ սառը ջրով,  հետո դդումը գցել եռացող ջրի մեջ,  5 րոպե եփել, ջուրը թափել, թողնել` սառի:

Շաքարավազն ու ջուրը լցնել դդումի կտորների վրա։

 

 

Ապա եփել 30-35 րոպե, վերցնել կրակից և թողնել, որ մուրաբան սառչի: Երկու անգամ կրկնել այդ նույնը, իսկ այնուհետև մուրաբան եփել մինչև պատրաստ լինելը:

Վերջում կարող եք նաև մուևաբայի վրա լցնել կիտրոնի աղ և վանիլին։



Ամենաընթերցվածը