Ինչպե՞ս ճիշտ լվանալ ելակը, ինչպե՞ս ընտրել թարմ ելակ և ինչպե՞ս պահպանել այն

Դիտումներ 941

Ինչպե՞ս ճիշտ լվանալ ելակը, ինչպե՞ս ընտրել թարմ ելակ և ինչպե՞ս պահպանել այն

Արդեն ելակի սեզոնն է և շատերս ենք գնում ելակ և վայելում։ Սակայն ելակը պահպանելու, ինչպես նաև ընտրելու ճիշտ տարբերակ կա։ Նախ խոսենք ելակ ընտրելուց։

 

Ելակով դիետա. 4 օրում ազատվեք 3 կիլոգրամից
 
 
 
 
Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Elakov-dieta

 

 

 Ելակ ընտրելուց ուշադիր ստուգեք հատպտուղները, եթե ելակները մգացած են՝ դա արդեն խոսում է նրա ոչ թարմ լինելու մասին։ Ելակը պետք է լվանալ միայն ուտելուց առաջ։



Եթե ​​հատապտուղները խոնավ թողնեք, դրանք ավելի արագ կփչանան, ուստի ջրի մշակումը հետաձգեք այնքան ժամանակ, մինչև որոշեք օգտագործել ելակը:

Ելակի օգտակար հատկությունները
 
 
Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs

Ելակը կարող եք լվանալ ինչպես սոդայով, այնպես էլ աղաջրով, հետո պարզաջրեք հոսող ջրի տակ, որպեսզի ամբողջ նստվածքներն ու բակտերիաները դուրս գան։ 



 Իսկ եթե այնուամենայնիվ ցանկանում եք մաքուր հատապտուղներ պահել, լվանալուց հետո դրանք պետք է դնեք թղթե սրբիչի վրա և չորացնեք։

 

Ելակի հակացուցումները, ում է արգելված ելակ ուտել և ի՞նչ առողջական խնդիրներ կարող է առաջացնել ելակը

 



Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Elaki-hakacucumnery-um-e-argelvac-elak-utel-EV-i-nch-aroxjakan-xndirner-karox-e-arajacnel-elaky-10836

 

Ելակը պահպանեք սառնարանի հատուկ խցիկում, որի ջերմաստիճանը չի գերազանցում 2 ºС-ը։



Ամենաընթերցվածը