Ինչպե՞ս է հարկավոր եփել ձուկը, որպեսզի շատ համեղ ստացվի․ Հանկարծ չեռացնեք այն, այլ պետք է ․․․
Դիտումներ 580
Ձուկը չի կարելի եփել ուժեղ եռացող ջրում: Որպեսզի այն պահպանի իր բոլոր օգտակար հատկանիշները եւ համեղ ստացվի, հարկավոր է եփել գոլորշու վրա, կամ ծայրահեղ դեպքում` շատ քիչ քանակությամբ եւ հազիվ նկատելի եռացող ջրում:
Հիմա ներկայացնում ենք ձուկ պատրաստելու ամենապարզ և ամենհամեղ բաղադրատոմսը։
Բաղադրամասեր
-
250 գ իշխան ձկին ՝
-
60 գ ջուր,
Պատրաստման եղանակը
-
Մաքրած և փորոտիքը հանած ձուկը լվանալ, աղ ցանել, դնել կաթսան, ավելացնել մի քիչ ջուր:Կաթսան ծածկել, և ձուկը շոգեխաշել մարմանդ կրակի վրա 15 - 18 րոպե:
-
Դրանից հետո կաթսան վերցնել կրակի վրայից, զգուշությամբ ձուկը փոխադրել սկուտեղը և զարդարել կիտրոնով ու մաղադանոսով:
-
Մատուցել կարմիր գինով։
Ամենաընթերցվածը