Ինչպե՞ս պատրաստել թզի մուրաբա. Բաղադրատոմս
Դիտումներ 920
Թզի մուրաբան սիրված և օգտակար մուրաբա է: Այն շատ համեղ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է .
Բաղադրամասեր
-
թուզ - 1 կգ,
-
շաքարավազ - 1 կգ,
-
ջուր - 1 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
-
Վերցնել թզի դեղին տեսակը, լավ լվանալ, կտրել կոթունները և պատաեաքաղով երկու կողմից ծակել:
-
Ընդհանուր սոկի վրա ավելացնել կես բաժակ ավել ջուր:
-
Հեռացնել սոկը և հովացնել, ապա նոր պաղ վիճակում լցնել թուզը սոկի մեջ: Բայց դնել շատ մարմանդ կրակի վրա:
-
Եփելու ընթացքում անընդհատ խառնեք և հետևեք պատրաստման ընթացքին:
-
Եփել կես ժամ, նորից հովացնել, նորից եփել, նորից հովացնել:
-
Հովանալուց հետո մի հատ էլ եփել ու ստուգել, եթե սոկը արդեն քաշվել է թզի մեջ, վերցնել կրակից և լավ սառեցնել: Սառելուց հետո լցնել բանկաները:
Ամենաընթերցվածը