Ինչպե՞ս պատրաստել դեղձի կոմպոտ. Այստեղ բոլոր մանրամասները կտեսնեք
Դիտումներ 190
Շաքարաջուրը լցնել այնքան, որ մրգերը ծածկվեն, հետո կափարիչով ծածկել և տեղավորել տաք ջրով լի կաթսայի մեջ, որի ջուրը պետք է լինի բանկայի վզիկից 2-3 սմ ցածր, որպեսզի եռալիս չլցվի կոմպոտի մեջ։ Չմոռանաք կաթսայի հատակին փռել մի լաթի կտոր, որպեսզի ապակյա բանկաները չշփվեն կաթսայի հետ և չպայթեն։
Եթե կոմպոտը կես կլիգրամանոց բանկայի մեջ է պատրաստվում, ապա հարկավոր է եռացնել 10 րոպե, մեկ կիլոգրամանոցը ՝ 18 - 20 և 3 կիլոգրամանոցը ՝ 25 - 3 0 րոպե ՝ հաշված կաթսայի ջրի առաջին եռման րոպեից։
Եռալուց հետո բանակաները պետք է հանել, առանց կափարիչը բարձրացնելու, ձեռքի փակող մեքենայով արագ փակել և գլխիվայր շրջած դնել հարթ տեղ ու որոշ ճամանակ թողնել այդպես։
Դեղձիծ կոմպոտ կարելի է պատրաստել նաև առանց կորիզը հանելու ՝ ամբողջական։ Այս դեպքում պետք է մի քանի րոպե ավել եռացնել։
Ամենաընթերցվածը