Ինչպե՞ս պատրաստել բանանով շատ համեղ տորթ․ Ահա բաղադրատոմսը


Բաղադրամասեր
-
5 հատ հավի ձու,
-
1 բաժակ կեֆիր,
-
3 բաժակ ցորենի ալյուր,
-
1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
-
400 գ 35%-անոց թթվասեր,
-
3 բաժակ շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
-
Ձուն և 2 բաժակ շաքարավազը հարել, ավելացնել կեֆիրը, փխրեցուցիչը, մաղել ալյուրը և խառնել։ Խմորը լցնել կարագով պատած ամանի մեջ։ Թխել 40 րոպե, 180 աստիճանում։ Կորժը սառեցնել և բաժանել 2 մասի։
-
Պատրաստել կրեմը։ Թթվասերը միացնել 1 բաժակ շաքարավազով և խառնել։ Խմորի մեկ շերտի վրա դասավորել բանանը, պատել կրեմով, փակել խմորի մյուս շերտով, որի վրա նույնպես դասավորել բանանը և պատել կրեմով և թողնել 1 ժամ։ Տորթի վրա շաղ տալ քերած շոկոլադ։
