Ինչպե՞ս պահածոյացնել լոլիկը. Ներկայացնում ենք ամենահամեղ և հեշտ բաղադրատոմսը


Բաղադրամասեր
-
1 կգ լոլիկին ՝
-
200 գ քացախ,
-
200 գ ջուր,
-
40 գ աղ,
-
5 գ դարչին,
-
3 հատիկ սև պղպեղ,
-
5 հատիկ բուրավետ պղպեղ,
-
3 դափնու տերև
Պատրաստման եղանակը
-
Թթվաջուր պատրաստելու համար գինու քացախը նոսրացնում են եռացրած և պաղեցրած ջրով, ավելացնում են աղ, շաքար, դարչին, մեխակ և այլ ամոքանք, եռացնում և պաղեցնում են։
-
Եթե 3 օրվա ընթացքում թթվաջուրը պղտորվի, ապա այդ ջուրը պետք է թափել, եռացնել պաղեցնել և նորից լցնել բանկայի մեջ։
-
Ոչ-մեծ պոմիդորները լվանալ, բանկայում դարսել և վրան թթվաջուր լցնել:
