Ինչպե՞ս ճիշտ սառեցնել ելակները, որպեսզի այն պահպանի իր համն ու որակը. Սառեցրեք հիմա և վայելեք ձմռանը



Ինչպե՞ս ճիշտ սառեցնել ելակները, որպեսզի այն պահպանի իր համն ու որակը. Սառեցրեք հիմա և վայելեք ձմռանը


Շատերս ենք սիրեում ելակը և ցանկանոմ այն վայելել նույնիսկ ձմռանը: Եթե դուք ունեք սառցեխցիկ ապա դա խնդիր չէ:Որպեսզի պտուղները հալչելուց հետո չունենան անդուր գույն և տհաճ համ, պետք է հետևել մի քանի կանոնների:

 

Ինչպես սառեցնել ելակը՝պտուղների ընտրություն:

Որպեսզի ելակը սառեցվի և երկար պահպանվի, պետք է պտուղների ճիշտ ընտրություն կատարել: Ելակը պետք է լինի չափավոր հասունացած, պինդ և չոր, այլ ոչ թե գերհասունացած, ջրալի :

Ավելի լավ է սեռեցնել մանր ելակը, այն լավ է պահպանվում:


Ինչպես սառեցնել ելակը՝պտուղների և տարրաների նախապատրաստում: 

Սառեցնելու համար ավելի համար է օգտագործել պլաստմասե տարրաներ, կամ նույնիսկ պոլիէթիլենային տոպրակներ, բայց զգույծ եղեք՝դրանք սառնությունից կարող են պայթել:

Ոմանք կարծում են , որ պետք չէ ելակը լվանալ, որպեսզի այն ջուր չներծծի և ջրալի չդառնա: Բայց ամեն դեպքում ճիշտ է լվանալը, քանի որ այն աճում է հողի մակերեսին և անմիջական շփման մեջ է հողի հետ:

Պետք է լվանալ պտուղները փոքր չափաբաճիններով, շատ ջրող և արագ, որպեսզի այն չհասցնի լիովին ներծծվել ջրով: Հետք պետք է լցնել պլաստմասե ցանցի մեջ, որպեսզի ավելորդ ջուրը հոսի, իսկ հետո շարել անձեռոցիկի վրա  , այնպես  որպեսզի մեկը մյուսին չկպչի և թողնել 1 ժամ: Հիմա չոր ելակի հետ կարելի է աշխատել:

№1

Պոլիէթիլենային տոպրակը անցկացրեք տախտակի կամ լայն ափսեյի վրա: Նրա վրա շարեք ելակները և դրեք սառցեխցիկ: Թողեք մի քանի ժամ: Հոտո սառցեխցիկից հանեք ելակը տոպրակի հետ և այն կհայտնվի տոպրակի մեջ: Հետո արդենկարելի է ելակը պահել եկար ժամանակով և դրանք միմյանց չեն կպչում:


№2

1 կգ ելակի համար ձեզ հարկավոր է 200 գ շաքարի փոշի: Ելակը սառչելուց կորցնում է որոշակի քաղցրություն և , որպեսզի հալեցրած ժամանակ լինի քաղցր, հարկավոր է սառեցնել շաքարավազով:

Ելակները համար առաջին ձևի միջի նման լվացեք, չորացրեք, դասավորեք տախտակի կամ սկուտեղի վրա,որի վրա պոլիթփիլենային տոփրակ է անցկացված, 2 ժամ սառեցրեք և շերտ -շերտ շաքարի փոշի ցանելով դասավորք այն ամանների մեջ, որոնցով պետք է պահեք:

№3

Կարելի է ելակը սառեցնել քերված վիճակում: Արդեն լվացվաց և չորացված մթերքը լցրեք խառնիչի մեջ , դարձրեք պյուրե, լցրեք պլաստմասե տարրաների մեջ: Շաքարավազը կարելի է կամ հիմա լցնել, կամ ձմռանը, արդեն օգտագործելիս 1 կգ մրգին, 300 գ հաշվով:

 


Տորթ Նեգրի Ժպիտ․ Տոնական սեղանի լավագույն տորթը (Բաղադրատոմս)

Տորթ Նեգրի Ժպիտ․ Տոնական սեղանի լավագույն տորթը (Բաղադրատոմս)

Մանրամասն
Հատուկ Ամանորյա սեղանի համար եգիպտացորենով պատրաստվող ամենհամեղ աղցանը

Հատուկ Ամանորյա սեղանի համար եգիպտացորենով պատրաստվող ամենհամեղ աղցանը

Մանրամասն
Տորթ Թռչնի Կաթ համեղ միջուկով․ Նոր համ և նոր բաղադրատոմս

Տորթ Թռչնի Կաթ համեղ միջուկով․ Նոր համ և նոր բաղադրատոմս

Մանրամասն
Միկադո, որը պատրաստվում է թթվասերով

Միկադո, որը պատրաստվում է թթվասերով

Մանրամասն
Կարմիր լոբով և մսով աղցան

Կարմիր լոբով և մսով աղցան

Մանրամասն
Վրացական շատ համեղ «Փխալի»

Վրացական շատ համեղ «Փխալի»

Մանրամասն
Աղցան ՝ քամած մածունով. Իմ ամենասիրած աղցանը

Աղցան ՝ քամած մածունով. Իմ ամենասիրած աղցանը

Մանրամասն
Թաթար բորակի. Պատրաստման ամենահամեղ եղանակը

Թաթար բորակի. Պատրաստման ամենահամեղ եղանակը

Մանրամասն
Աջիկայի պատրաստման եղանակը

Աջիկայի պատրաստման եղանակը

Մանրամասն
Ամենահամեղ փքաբլիթները ՝ պատրաստված խտացրած կաթով

Ամենահամեղ փքաբլիթները ՝ պատրաստված խտացրած կաթով

Մանրամասն
Շոկոլադե նրբագույն տորթ

Շոկոլադե նրբագույն տորթ

Մանրամասն
Կարտոֆիլով ֆրանսիական աղցան

Կարտոֆիլով ֆրանսիական աղցան

Մանրամասն
Կարտոֆիլե բաղադրատոմս ՝ ամերիկյան ձևով

Կարտոֆիլե բաղադրատոմս ՝ ամերիկյան ձևով

Մանրամասն
Հրաշալի փքաբլիթներ. Ուղղակի հալչում է բերանում. Պատրաստեք և վայելեք

Հրաշալի փքաբլիթներ. Ուղղակի հալչում է բերանում. Պատրաստեք և վայելեք

Մանրամասն
Թզի մուրաբա

Թզի մուրաբա

Մանրամասն