Ինչ է վարիկոզը, ինչու է այն առաջանում, ինչպես պայքարել դրա դեմ, Մխիթար Հերացու բուժման մեթոդները


Նախ եկեք ծանոթանանք Մխիթար Հերացու խորհուրդներին ուղղված առողջական խնդիրներ ունուցողներին
1. փոխեք ձեր սննունդը - չի օգնում
2. փոխեք ձեր ապրելակերպը - չի օգնում
3․դիմեք բժիշկին - նա ձեզ կօգնի:
Եվ դրան հաջորդում է խորուրդ բժիշկից
1. Բժշկությունը դա գիտություն է ու դուք պետք է ուսումնասիրեք և հասկանաք օրգանիզմի ճիշտ աշխատանքը:
2. Մարդուն մի բաժանեք առանձին օրգանների այլ նայեք օրգանիզմին որպես մի ամբողջական համակարգ: Իսկ հիմա փորձենք հասկանանք օրգանիզմի ֆիզիոլոգիան, այսինքը ինչպես է աշխատում մարդու օրգանիզմը:
Օրգանիզմը բախկացած է տարբեր օրգաններից, բացի դրանից որ նրանք ունեն անվանում, չափսեր,կառուցվածք նրանք կատարում էն իրենց համար նախատեսված ֆունկցիան:
Իսկ հիմա փորցենք հասկանանք վարիկոզի առաջացման պատճառները: Բժշկությունը որպես գիտություն ապացուցել է որ լիարդը կատարում է 500 ֆունկցիա և ֆունկցիաներից մեկը կայանում է նրանում, որ հաղթահարելով երկրի ձքողական ուժը բարցրացնել արյունը ներքևից վերև դեպի թոքերը ու դա տեղի է ունենում միայն և միայն վահանաձև գեղցի ճիշտ աշխատանքի դեպքում:
Իսկ վահանաձև գեղծի ճիշտ աշխատանքը կախված է յոդի բավարար քանակից: Հակառակ դեպքում տեղի է ունենում արյան խթանում որի հետևանքում առաջանում է վարիկոզ,ոտքերի այտուցում,ցավ:
Դրա համար էլ անրաժեշտ է ստուգել յոդի պարունակությունը օրգանիզմում ,այստեղ ի հայտ է գալիս մի նրբություն որպեսզի արյան անալիզի միջոցով որոշեն յոդի քանակը արյունը պետք է հանձնել երեկոյան ժամը 8-10,
երբ վահանաձև գեղծը գտնվում է ակտիվ վիճակում իսկ դա հնարավոր չի քանի որ լաբորատորյաները աշխատում էն միայն առավոտյան այդ պատճառով ստուգում էնք յոդի գծերի միջոցով այսիքը երեկոյան ժամը 8-10 դաստակի վրա յոդի գիծ էնք քաշում և ինչքան շուտ անհետանա գիծը նշանակում է որ օրգանիզմում յոդի դեֆիցիտ կա:
Ուրեմը պետք է սկսել օգտագործել յոդ պարունակող պրեպարատներ կամ պատրաստել ինքնուրույն լինի դա կանաչ ընկույզից պատրաստված լիկյոռ կամ եփում ենք կարտոֆիլի օսլայով կիսել ( 1 լիտր եռացող ջրի մեջ լցնել 50 մլ սառը ջրի մեջ լուծված 1 ոչ լիքը ճաշի գդալ օսլա ) խառնելով հասցնել մինչև եռման աստիճանի և անջատել թողնել որպեսզի սառի և ավելացնել 1 ճաշի գդալ դեղատնից գնված 5 տոկոսանոց յոդ ամպայման խառնելով- դա շատ հայտնի և օգտակար խմիչք է, որը կոչվում է (Синий йод) կապույտ յոդ:
Ավելացրեք լիմոնի հյութ և շաքարավազ ըստ ճաշակի:
Օգտագորեք 100-150 մլ օրը 3 անգամ սոված փորին: Այսպես օգնում էնք լիարդին կատարել իր ֆունկցիաներից մեկը:
Իսկ ոտքերի ցավը մեղմացնելու համար օգտագործեք այսպես կոչված ասպիրինի բինտեր - 4 ասպերինի հաբեր( նշանակություն չունի 0,5 թե 0,25) տրորեք լցրեք 250 մլ բաժակի մեջ և վրան ավելացրեք եռման ջուր լավ խառնեք, դրանից հետո այդ յուծույթի մեջ էնք դնում 1 հատ լայն բինտ լավ թրչվելուց հետո քամում ենք բայց այնպես որ լինի ոչ շատ չոր ոչ էլ որ վրայից ջուր կաթա և սկսում էնք սպիրալաձև սկսած ոթքերի մատերից փաթաթել մինչև վերջ, թողեք 1 ժամ: Այդ պրոցեդուրան կարող էք անել ամեն օր :
Աղբյուրը՝ лекции Ксения Кравченко
