Ինչ չի թույլատրվում անել ուտելուց անմիջապես հետո․ Այս սխալները բոլորս ենք անում
Վերջին շրջանում շատերն են սկսել լրջորեն մտածել ճիշտ սնվելու եւ արտաքին տեսքի մասին: Ուտում ենք քիչ քանակությամբ, հաճախ ընտրում ենք օգտակար սնունդ եւ հրաժարվում ենք տարատեսակ նախուտեստներից եւ գազավորված ըմպելիքներից:
Սակայն կարեւորը ոչ միայն օգտակար սնունդ ընտրելն է, այլ նաեւ, թե ինչպես եք ձեզ պահում սնունդ ընդունելուց հետո: Ինչպես պարզվեց, կան մի քանի ոչ թե վնասակար, այլ նույնիսկ շատ վտանգավոր սովորույթներ, որոնք անում ենք ուտելուց հետո: Ոմանց մոտ դրանք հանգեցնում են չնչին խանգարումների, իսկ ոմանց մոտ էլ լուրջ հիվանդություններ են առաջացնում:
Ուտելուց անմիջապես հետո չի թույլատրվում ՝
Միրգ ուտել։ Բժիշկները խորհուրդ են տալիս մրգեր օգտագործել կամ ուտելուց մեկ ժամ առաջ, կամ ուտելուց առնվազն երկու ժամ անց:
Ծխել։ Ծխելն, ի թիվս բազմաթիվ բացասական ազդեցությունների, բացասական է ազդում նաև հաստ աղիքի մկանների վրա և բարդացնում սննդի մարսման վերջին էտապը:
Մեքենա վարել։ Երբ մարսողական տրակտին ավելի շատ արյուն է հասնում, գլխուղեղը որոշակի ժամանակ զրկվում է բավարար արյան մատակարարումից: Կենտրոնացումը նվազում է եւ առաջանում է քնկոտություն: Դրա համար պետք է ղեկի դիմաց նստել ուտելուց 1-2 ժամ անց:
Մաքրել ատամները։ Միգուցե տարօրինակ թվա, սակայն ուտելուց հետո ատամների մաքրումը վնասում է ատամները: Այդ գործողության ժամանակ էմալի շերտը մաքրվում է, իսկ դա նշանակում է, որ շաքարը կամ թթուները կարող են վնասել ատամները: Սպասեք կես ժամ, հետո լվացեք ատամները: Այդ ժամանակը բավարար է անհրաժեշտ քանակության թուք արտադրելու համար, որն օգնում է չեզոքացնել թթուները:
Քնել։ Մարդկանցից շատերը սիրում են ուտելուց հետո քնել,սակայն հորիզոնական դիրքի պատճառով սնունդը հաճախ ստամոքսից բարձրանում է դեպի կերակրափող: Անհրաժեշտ է քնել սնվելուց երկու ժամ անց: