Իմ և ընտանիքիս ամենասիրելին ելակով մուրաբան է, եթե ես այն պատրաստում եմ այս բաղադրատոմսով

Դիտումներ 282
Իմ և ընտանիքիս ամենասիրելին ելակով մուրաբան է, եթե ես այն պատրաստում եմ այս բաղադրատոմսով

Բաղադրամասեր

  • 1 կգ ելակ,

  • 800 գ շաքարավազ

Ելակի մուրաբա


Պատրաստման եղանակը

  • Ելակի պոչերը հեռացնում ենք, 4-6 մասի բաժանում և շերտ-շերտ շարում ամանի մեջ՝ հերթագայելով շաքարավազի շերտով:

  • Այդպես թողնում ենք ողջ գիշեր (սենյակային ջերմաստիճանում): 

  • Այդ ընթացքում ելակից հյութ է դուրս գալիս, և շաքարավազը լուծվում է այդ հյութի մեջ (անհրաժեշտության դեպքում կարող ենք զգուշորեն գդալով խառնել):

  • Ապակե տարաները ստերիլացնում ենք, մուրաբան լցնում տաք տարաների մեջ և կափարիչով ծածկում: Պահում ենք սառնարանում:

Ելակի մուրաբա

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը