Ինչպես պատրաստել խնձորի քացախ տան պայմաններում
Օրգանական խնձորի քացախը կարելի է գտնել խանութներում, բայց եթե ցանկանում եք այն ինքներդ պատրաստել, դժվար չի լինի, բայց բավական երկար ժամանակ կպահանջվի՝ մեկուկես ամիս։
ՁԵԶ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ԿԼԻՆԻ.
- 3 կգ խնձոր
- 6,5 լիտր ջուր
- 1 ⅓ բաժակ շաքարավազ
- Հարմար ապակե տարա
Լվացված խնձորները մանր կտրատել (կեղևի և սերմերի հետ միասին)։
Կարող եք վերցնել սառեցվածները, բայց նախ հալեցնել և ավելացնել առնվազն մեկ թարմ խնձոր։
Տարայի մեջ կիսով չափ լցրեք խնձոր, լցրեք այն գոլ ջրով, բայց անպայման հետևեք, թե քանի բաժակ ջուր է պահանջվել: 1 բաժակ ջրին ավելացնել շաքարավազը 1 ճաշի գդալ չափով։
Խառնել այնքան, մինչև շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի։ Խմորումը արագացնելու համար կարող եք ավելացնել ⅓ բաժակ պատրաստի խնձորի քացախ:
Այնուհետև բանկան ծածկում ենք չմզուկ սրբիչով և դնում 22-24 աստիճան ջերմաստիճանի մութ տեղում (ուղղակի կարելի է ծածկել ամբողջ սրբիչը, որպեսզի լույսը չընկնի պարունակության վրա)։
Առաջին երկու շաբաթվա ընթացքում խնձորները պետք է ամեն օր խառնել։
15-րդ օրը խնձորի կտորները հանելու համար քամում ենք մաղով, հեղուկը վերադարձրեք մաքուր տարայի մեջ և նորից ծածկեք սրբիչով:
Թողնել մեկ ամիս (գուցե ավելի երկար), ապա լցնել ամուր փակվող կափարիչներով շշերի մեջ։
Նման քացախը կարող եք պահել առանց սառնարանի զով տեղում մինչև հինգ տարի։