Ինչպես պատրաստել խնձորի քացախ տան պայմաններում

Դիտումներ 458

Ինչպես պատրաստել խնձորի քացախ տան պայմաններում

Օրգանական խնձորի քացախը կարելի է գտնել խանութներում, բայց եթե ցանկանում եք այն ինքներդ պատրաստել, դժվար չի լինի, բայց բավական երկար ժամանակ կպահանջվի՝ մեկուկես ամիս։

 

ՁԵԶ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ԿԼԻՆԻ.

  • 3 կգ խնձոր
  • 6,5 լիտր ջուր
  • 1 ⅓ բաժակ շաքարավազ
  • Հարմար ապակե տարա

 



Լվացված խնձորները մանր կտրատել (կեղևի և սերմերի հետ միասին)։ 

Կարող եք վերցնել սառեցվածները, բայց նախ հալեցնել և ավելացնել առնվազն մեկ թարմ խնձոր։ 

Տարայի մեջ կիսով չափ լցրեք խնձոր, լցրեք այն գոլ ջրով, բայց անպայման հետևեք, թե քանի բաժակ ջուր է պահանջվել: 1 բաժակ ջրին ավելացնել շաքարավազը 1 ճաշի գդալ չափով։ 

Խառնել այնքան, մինչև շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի։ Խմորումը արագացնելու համար կարող եք ավելացնել ⅓ բաժակ պատրաստի խնձորի քացախ:

Այնուհետև բանկան ծածկում ենք չմզուկ սրբիչով և դնում 22-24 աստիճան ջերմաստիճանի մութ տեղում (ուղղակի կարելի է ծածկել ամբողջ սրբիչը, որպեսզի լույսը չընկնի պարունակության վրա)։ 

Առաջին երկու շաբաթվա ընթացքում խնձորները պետք է ամեն օր խառնել։ 

15-րդ օրը խնձորի կտորները հանելու համար քամում ենք մաղով, հեղուկը վերադարձրեք մաքուր տարայի մեջ և նորից ծածկեք սրբիչով: 

Թողնել մեկ ամիս (գուցե ավելի երկար), ապա լցնել ամուր փակվող կափարիչներով շշերի մեջ։ 

Նման քացախը կարող եք պահել առանց սառնարանի զով տեղում մինչև հինգ տարի։



Ամենաընթերցվածը