Հզոր ըմպելիք՝ փորկապության, խոլեստերինի, անեմիայի և օստեոպորոզի համար:
Այս համեղ ըմպելիքը հիանալի փոխարինում է կովի կաթին։ Այն շատ հեշտ է պատրաստել և ունի շատ սննդարար նյութեր: Պարզեք, թե ինչպես պատրաստել այն:
Դրա հիմնական առավելություններից մենք առանձնացնում ենք հետևյալը.
1. Այն իդեալական է նրանց համար, ովքեր տառապում են փորկապությամբ ՝ շնորհիվ բջջանյութի բարձր պարունակության։ Արդյունքում՝ այն օգնում է արթնացնել աղիքային ֆլորան և բարելավում է դրա գործունեությունը ողջ օրվա ընթացքում։
2. Օգնում է բարելավել մարսողությունը։ Այն ոչ միայն ավելի դյուրամարս է, քան կենդանական կաթը, այլև ավելի լավ է, քան մյուս բուսական կաթը:
3. Իդեալական է բարձր խոլեստերինի դեմ պայքարելու համար։ Եթե դուք տառապում եք սրտանոթային հիվանդություններից, ապա պետք է ավելացնեք վարսակի կաթի օգտագործումը։ Օգտագործման արդյունքում այն կտրամադրի անհրաժեշտ վիտամիններ՝ ավելորդ տրիգլիցերիդների և վատ խոլեստերինի (LDL) դեմ պայքարելու համար։
4. Այն հարուստ է ամինաթթուներով: Այն պարունակում է ութ ամինաթթուներ, որոնք ապահովում են մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ և էներգիա: Եվ նաև դրանք անհրաժեշտ են մեր օրգանիզմին՝ բջիջների վաղաժամ ծերացումը կանխելու համար։
5. Ապահովում է B խմբի վիտամինների բավարար քանակություն: Այս տեսակի սննդանյութերը անհրաժեշտ են նյարդային համակարգի պատշաճ գործունեության համար: Արդյունքում, սա այն դարձնում է հիանալի ըմպելիք անհանգստությունից, սթրեսից և այլ պայմաններից տառապող մարդկանց համար:
Վարսակի կաթը տանը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները.
⇒ Վեց ճաշի գդալ վարսակի ալյուր
⇒ մեկ լիտր ջուր
⇒ մեկ ճաշի գդալ մեղր
⇒ դարչին, վանիլ, մշկընկույզ կամ ձեր ընտրած այլ համեմունքներ, գումարած մի պտղունց Հիմալայան աղ
Վարսակի ալյուրի վրա լցնել 200 մլ տաք ջուր և թողնել մոտ 10 րոպե: Լցնել բլենդերի մեջ և լավ հարել։ Այնուհետեւ ավելացնել համեմունքները, մեղրը, մնացած ջուրը եւ մանրակրկիտ խառնել։ Եթե ցանկանում եք, կարող եք քամել ըմպելիքը:
Պահպանեք սառնարանում, կամ ցանկության դեպքում կարող եք սառեցնել սառցաբեկորի մեջ։ Իսկ հետո օգտագործեք սմուզիներ, ինչպես նաև այլ ըմպելիքներ, ինչպիսիք են կակաոն և սուրճը:
Եվ այն կարող եք օգտագործել նաև կովի կաթի փոխարեն տարբեր ուտեստներ և աղանդեր պատրաստելու համար։
Վարսակի կաթը սննդանյութերով հարուստ ըմպելիք է, որն իդեալական է աճող երեխաների համար: Նրա հիմնական սննդային հատկություններն են.
⇒ Ամինաթթուներ. Թրեոնինը, լեյցինը և իզոլեյցինը հիմնականն են։ Այս բաղադրիչները վարսակի հիմնական առավելություններն են երեխայի աճի համար:
⇒ մանրաթել. Օգտակար է փորկապության դեմ պայքարելու, աղիները մաքրելու և աղիների շարժման կանոնավորությունը խթանելու համար, ուստի խորհուրդ է տրվում հատկապես տարեցներին։
⇒ երկաթ. Վարսակը բավականաչափ այս հանքանյութ է ապահովում, որպեսզի թթվածինը տեղափոխվի մարմնի յուրաքանչյուր բջիջ: Արդյունքում այն պայքարում է հոգնածության և նույնիսկ անեմիայի դեմ։
⇒Կալցիում. Այս հանքանյութն անհրաժեշտ է ոսկրային համակարգի ամրապնդման, ինչպես նաև օստեոպորոզի կանխարգելման համար։