Հունական աղցանի դասական բաղադրատոմս

Դիտումներ 332

Հունական աղցանի դասական բաղադրատոմս

Հունական աղցան պատրաստելը . 

Սա ավանդական ուտեստ է, որին Հունաստանում և միջերկրածովյան այլ երկրներում ավելի շատ ծանոթ են Հորիատիկի (հունարենից՝ գյուղական աղցան) անվան տակ։ Ավանդաբար, աղցանն առանձնանում է բանջարեղենի մեծ կտրվածքով։ Իսկ այս բաղադրատոմսի պատրաստման մեջ ամենակարեւորը թարմ ու որակյալ բանջարեղենի առկայությունն է։ Աղցանի հիմնական բաղադրիչը ֆետան է՝ ոչխարի կամ այծի կաթից պատրաստված հունական պանիր։ 

Հունական աղցան պատրաստելու համար լավագույնն է օգտագործել սոխի քաղցր սորտերը։ Ղրիմի քաղցր սոխը լավագույնս համապատասխանում է: Չոր խոտաբույսերը, ինչպիսին է օրեգանոն, հաճախ օգտագործվում են որպես այս աղցանի համեմունք: Կարող եք նաև օգտագործել իտալական կամ հունական խոտաբույսերի չոր խառնուրդ:

Հունական աղցան մատուցելը և մատուցելը

Ես ուզում եմ անմիջապես վերապահում անել, որ ես պատրաստել եմ աղցան իմ տան համար, այնպես որ ես պարզապես համեմել եմ այն ​​և խառնել: Այս մեթոդը լավ է միայն աղցանի փոքր չափաբաժիններով, քանի որ այն պետք է ուտել անմիջապես մատուցելուց հետո։

Եթե ​​այս աղցանը սեղանի վրա կպատրաստեք հյուրերի ժամանման համար, ապա կարող եք օգտագործել մի քանի եղանակ.

  • Բուլղարական պղպեղը, սոխը, լոլիկը և վարունգը միացնում ենք և խառնում։

  • Հազարը (կամ ցանկացած այլ տեսակի աղցան՝ ըստ ճաշակի) լվանալ և չորացնել, մանր կտրատել և դնել ափսեի մեջ, ցանկության դեպքում հազարի տերևները կարելի է ամբողջությամբ թողնել։ Այս ճաշատեսակին ըստ ցանկության ավելացնում են հազարի տերեւներ, բայց մատուցելիս հիանալի տեսք ունեն։

  • Այնուհետև բանջարեղենի խառնուրդը քսել հազարի տերևների վրա, իսկ բանջարեղենի վրա զգուշորեն դնել կտոր-կտոր ձիթապտուղներն ու ֆետա պանիրը։

  • Նման աղցանը կարող եք համեմել մատուցելուց անմիջապես առաջ, կամ մատուցել սոուսը առանձին, ապա հյուրերն իրենք կկարողանան այն ավելացնել ըստ ճաշակի։

Բացի այդ, հունական աղցանը կարելի է մատուցել մեծ ափսեի վրա՝ բաղադրիչները վերը նշված ձևով դնելով։ Կամ դուք կարող եք պարզապես դնել բոլոր բաղադրիչները հերթափոխով փոքր շերտերով:

Աղցանը պետք է լցնել արդեն սեղանի մոտ։ Ավելի լավ է, մոտակայքում դրեք աղցանի սոուսը, և յուրաքանչյուր հյուր կարող է հագցնել իր ճաշատեսակը: Բայց հետո սոուսը պետք է ավելի մեծ քանակությամբ պատրաստել։



Հունական աղցանի բաղադրիչներ

  • Ֆետա պանիր - 250 գ

  • Բուլղարական պղպեղ - 1 հատ:

  • Լոլիկ - 2-3 հատ:

  • Վարունգ - 1-2 հատ:

  • Հազար - 30-50 գ

  • Ռեհան - 1 ճյուղ

  • Աղցան, Ղրիմի կամ սոխ - 1 հատ:

  • Ձիթապտուղ առանց կորիզների - 100 գ

  • Կիտրոն - 0,5 հատ:

  • Ձիթապտղի յուղ - 3-4 ճ.գ. լ.

  • Աղ - 3-4 պտղունց

  • Սև աղացած պղպեղ - 2-3 պտղունց



Ինչպես պատրաստել հունական աղցան

 

Մաքրել սոխը և կտրատել բարակ օղակների մեջ։

Վարունգը լվացեք, երկայնքով կտրատեք 4 մասի և խոշոր «խորանարդիկների» կտրատեք։ Ցանկության դեպքում վարունգը կարելի է օղակաձև կտրատել կամ ձեզ հարմար այլ ձևով։

Օգտագործելուց առաջ ջերմոցային վարունգը ավելի լավ է 20-30 րոպե թրջել սենյակային ջերմաստիճանի ջրի մեջ, կարելի է նաև մի քիչ սոդա ավելացնել ջրի մեջ։ Բացի այդ, լավագույնն է մաշկը կտրել նման բանջարեղենից:

Պղպեղից հանել սերմերը և լվանալ։

Ցանկության դեպքում կարելի է պղպեղի մեջտեղի սպիտակ հատվածը կտրատել։ Այնուհետև կտրատել այն մեծ խորանարդի կամ ցանկացած այլ հարմար ձևով։

Լոլիկը լվանում ենք, կտրատում 8 մասի (կախված լոլիկի չափից՝ մասերի քանակը կարող է տարբեր լինել), ապա յուրաքանչյուր մասը կիսով չափ։ Բավական է չերի լոլիկը կիսով չափ կտրատել, իսկ խոշոր լոլիկները կարելի է կտրել ձեր հայեցողությամբ։

Ֆետա պանիրը կտրված է մեծ խորանարդի մեջ: Որպեսզի պանիրը չփշրվի, ավելի լավ է այն կտրատել ջրի մեջ թաթախված դանակով։ Օգտագործելուց առաջ դանակը պետք է ամեն անգամ թաթախել ջրի մեջ։

Լվանալ և չորացնել գազարը, այնուհետև ձեռքերով մանր կտրատել։ Բոլոր բաղադրիչները լցնել աղցանի ամանի մեջ և ավելացնել առանց կորիզների ձիթապտուղը:

Կես կիտրոնի հյութը միացրեք ձիթապտղի յուղի, աղի, աղացած սև պղպեղի և ռեհանի թարմ կտրատած տերևների հետ։ Տերևները պետք է լվանալ, չորացնել և մանր կտրատել։ Լավ խառնել աղցանի սոուսը։ Ցանկության դեպքում սոուսին կարող եք ավելացնել մեկ պճեղ սխտոր։

Աղցանը լավ խառնել և համեմել։ Աղցանը տեղափոխեք մատուցվող ամանների մեջ և մատուցելուց անմիջապես առաջ շաղ տալ սոուսով:

Որպեսզի աղցանն ավելի տպավորիչ տեսք ունենա, այն կարելի է աստիճանաբար ձևավորել։

Նախ, միացրեք լոլիկը, վարունգը, սոխը և բուլղարական պղպեղը և ամեն ինչ նրբորեն խառնեք:

Այս բաղադրիչները շարել գազարով պատված մատուցվող ամանների մեջ։

Ապա վրան գեղեցիկ շարել ֆետա պանիրն ու ձիթապտուղը։ Եվ միայն դրանից հետո՝ մատուցելուց անմիջապես առաջ, լցնել աղցանի սոուսը։



Ամենաընթերցվածը