Հայտնի սննդաբան Վեներա Ռաֆետովնան բոլորի ուշադրությունն է հրավիրում․ Դիետիկ համարվող այս մթերքները մի օգտագործեք, դրանք ավելի են գիրացնում
Հայտնի սննդաբան Վեներա Ռաֆետովնան առանձնացրել է այն մթերքների ցանկը, որոնք համարվում են դիետիկ, սակայն ավելի շատ են նպաստում գիրանալում և բացատրել է, թե ինչու է այդպես։
Արքայախնձոր- սա այն մրգերի թվին է պատկանում, որն ունակ է նպաստել ճարպերի հալեցմանը: Այն իսկական վիտամինային հրավառություն է, սակայն մեծ քանակությամբ շաքար է պարունակում:
Աղցաններ- դա միայն տարածված կարծրատիպ է, թե աղցանները դիետիկ են: Իրականում մեծ քանակությամբ մայոնեզը կամ ձեթը աղցանները ոչ պակաս գիրացնող են դարձնում:
Յոգուրտի- մեկ տուփը երեք գդալ շաքար է պարունակում, էլ ինչ նիհարելու մասին է խոսքը:
Կաթնաշոռ- վերջին հետազոտությունները փաստել են, որ կաթնաշոռի կիրռաումը հանգեցնում է ցելյուլիտի առաջացմանը:
Դառը շոկոլադ - Անհավատալի է, սակայն 100 գրամ դառը շոկոլադն այնքան կալորիա է պարունակում, որքան նույնաքանակ բուսական կարագը:
Թարմ հյութեր- մեկ բաժակ թարմ քամած հյութ ստանալու համար անհրաժեշտ են մեծ քանակությամբ քաղցր մրգեր, ինչն անշուշտ կազդի ձեր կազմվածքի վրա:
Պանիր- յուրաքանչյուր 100 գրամ պանրի 40 տոկոսը յուղ է, ուստի մոռանալ է պետք այս մթերքի մասին:
Գինի- մեկ գավաթ գինին 100-ից ավելի կալորիա է պարունակում: Գինին սովորաբար օգտագործում են քաղցրի կամ պանրի հետ, որը կալորիաների մեծ քանակ ընդունելու պատճառ կդառնա:
Չրեր- սրանք մրգերից ''վատն'' են 6 անգամ, քանի որ ավելի շատ կալորիաներ են պարունակում:
Սուրճ- եթե օգտագործեք միայն դառը սուրճ նաև առանց կաթի, ապա այն չի գիրացնում: Հակառակ դեպքում սուրճը ևս պետք է հանել դիետիկ մթերքների շարքից: